Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Σε μεγάλο συλλαλητήριο προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.




Ένα μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο προσανατολίζονται να οργανώσουν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ακουστεί η «φωνή» τους, έναντι των υπευθύνων, σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων νομού Ξάνθης, κ. Σάκης Λουκμακιάς, «σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούμε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, για να συζητήσουμε για τα προβλήματά μας και να λάβουμε αποφάσεις».
«Για το σκοπό αυτό», εξηγεί ο κ. Λουκμακιάς «είμαστε σ’ επαφή και με τους υπόλοιπους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή και ενιαία ατζέντα. Θα προηγηθούν όμως συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους».
Σύμφωνα με τον κ. Λουκμακιά «το πιθανότερο είναι το συλλαλητήριο να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ίσως την Πέμπτη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και τις σχετικές προγνώσεις».
Οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους αυτή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, με σκοπό να φωνάξουν για τις τιμές στο γάλα, που εισπράττουν (στην περιοχή έχουν πέσει ακόμα και στα 65 λεπτά το κιλό όσον αφορά στο πρόβειο), τις τιμές στο κρέας, αλλά και ζητήματα τοπικού χαρακτήρα, με έμφαση στις υποδομές για τους κτηνοτρόφους, που δεν υπάρχουν κ.λπ.

http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: