Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ώπα μεγάλε!! Τατσόπουλος: «Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης»


Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στο Δημήτρη Δανίκα για τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα, για τη διγλωσσία που καλλιεργείται επί τούτου μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για το πολιτικό φλερτ με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και για τις γενναίες συζύγους του 

Ο τυχοδιωκτισμός και η διγλωσσία ήταν αυτά που τον έδιωξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει επανειλημμένα. Και το φλερτ με το Μητσοτακέικο άρχισε από το 2012, με τη χημεία με την Ντόρα, για να φτάσει στο σήμερα, στην προσέγγιση με τον Κυριάκο, «που μόνο λαϊκιστής δεν είναι», και στην πρόταση για να κατέβει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, που έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. μετά από την ομιλία του στη ΔΕΘ… Παραδέχεται πως είναι πολλά αυτά με τα οποία δεν συμφωνεί με τη συντηρητική πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, όπως πάντα, δεν μασάει τα λόγια του. 

Το πρώτο πράγμα που μου ’ρθε αυθόρμητα ήταν «αίλουρος ο Πετράν!». Μην ψάχνεστε. Πρόκειται για το θέμα των ημερών με το όνομα Πέτρος Τατσόπουλος! 

Το δεύτερο, από φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, «όποιος δεν αλλάζει δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα» (το λέει και ο πλήρως, σχεδόν σαρκικά, ταυτισμένος με τον Τσόρτσιλ, ο Γκάρι Ολντμαν στην «Πιο σκοτεινή ώρα»). Το τρίτο, ότι οι μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο είναι καθρέφτης της εποχής. Δηλαδή ποια η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στα τέσσερα συστημικά κόμματα; Μόνο στη διαχείριση και την αποτελεσματικότητα η διαφορά. Και το τέταρτο και τελευταίο, ο γνήσιος, αυθεντικός αυτοσαρκασμός του Πετράν. Οταν του είπα «σουλατσάρεις και τσιμπολογάς από δω κι από κει».

 «Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής. Από τις κότες τις αλανιάρες».

 -Κότα εσύ; Που είπες ότι έχεις γ@μήσει τη μισή Αθήνα;

 «Τότε κόκορας αλανιάρης. Αλλά μην το γράψεις».

 -Μια τόσο αδέσποτη ατάκα δεν μπορώ παρά να την περιποιηθώ δεόντως. Θα τη γράψω.

 «Και όσο για τη μισή Αθήνα, ξέρεις εσύ. Μα ήταν για πλάκα. Μια έκφραση λαϊκή».

 -Και προκλητική. Σε συνοδεύει και θα σε συνοδεύει μέχρι τα θυμαράκια (χτυπάω το τραπέζι). Δηλαδή τίποτα; 

«Μα είναι γνωστό ότι είμαι παντρεμένος δύο φορές. Η πρώτη σύζυγος ήταν η Αννα Λούλη». 
-Ποια, αυτή που έσταζε χυμούς; Ολόκληρος ο αρσενικός πληθυσμός τη φανταζόταν στο κρεβάτι. 
«Ε, λοιπόν, εγώ βρέθηκα στο δικό της κρεβάτι». (χα χα χα!)
 -Τυχεράκια. Και η δεύτερη;
 «Η Ελένη Νικολαΐδη. Γνωριστήκαμε το 2000 και τέσσερα χρόνια αργότερα παντρευτήκαμε». -Απορώ με την αντοχή της… «Διαθέτει τεράστια κατανόηση». 
-Κατανόηση για τις πολιτικές σου προκλήσεις; Κατανόηση για τις κρεβατικές σου επιδόσεις; Κατανόηση και για τα δύο; 
«Ασε τις προβοκάτσιες». 
-Δηλαδή, σοβαρά τώρα, πιστεύεις στη μονογαμία;
 «Οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν στηρίζονται στο σεξ». 
-Αντε, μπράβο! 
«Με την Ελένη μάς συνδέουν πολλά. Μαζί κάνουμε πλάκα και περνάμε καλά. Η σχέση μας είναι μονοθεματική. Η Ελένη ήξερε πολύ καλά με ποια ζωή έχει να κάνει. Με γουστάρει και τη γουστάρω. Αλλά, εσύ, το μυαλό σου διαρκώς εκεί. Εχεις υπόψη σου το τεστ Rorschach; Οπου μια ομάδα της κλινικής ψυχολογίας ζωγραφίζει μια μουτζούρα και ρωτάει τον “ασθενή” τι είναι αυτό; Εκείνος απαντάει “το μ@@νι”. Ζωγραφίζουν δεύτερη μουτζούρα. Εκείνος απαντάει το ίδιο. Και τρίτη μουτζούρα. Τίποτα. Το μυαλό του καρφωμένο στο μ@@νι». 


Εγώ ερωτευμένος με την Ντόρα; Ποτέ!
 Η προθέρμανση είχε ολοκληρωθεί. Η εκτροπή είχε ολοκληρωθεί. Το εντελώς διασκεδαστικό μέρος είχε εξαντληθεί. Επομένως, βουρ για την πρόσφατη νεοδημοκρατική μεταγραφή.
 -Με το χέρι στο Ευαγγέλιο, που λέει ο λόγος, ποιος από τους δύο, εσύ ή ο Κυριάκος, έκανε το πρώτο βήμα; 
«Αισθάνομαι ότι αυτή η συνέντευξη γίνεται υπό το καθεστώς απειλής. (χα χα χα) Να τα πάρουμε από την αρχή». 
-Αποφεύγεις, μπαγάσα…
 «Δεν αποφεύγω τίποτα. Περίμενε λιγάκι. Α, είσαι ανυπόμονος εσύ».
 -Ακούω… 
«Από το 2012 άρχισα να σχηματίζω θετική έως εξαιρετική γνώμη για τους Μητσοτάκηδες. Από την ημέρα που γνώρισα και κάπως συνεργάστηκα με την Ντόρα».
 -Ερωτευμένος με την Ντόρα; Ειδησάρα! 
«Οχι, όχι. Αν γράψεις κάτι τέτοιο θα έρθω στο “Πρώτο Θέμα” και θα σε σκοτώσω».
 -Δηλαδή δεν την ερωτεύτηκες.
 «Κόψε την πλάκα. Θέλεις να μάθεις την αλήθεια;» 
-Μόνο αλήθεια. 
«Ωραία. Τότε, λοιπόν, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εγώ με Δραγασάκη και Παπαδημούλη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και η Ντόρα μαζί με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής, στην ελληνική ομάδα. Εκεί λοιπόν άρχισα να εκτιμώ τους Μητσοτάκηδες. Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Χρήστος Βακαλόπουλος “άλλο εσύ, άλλο οι απόψεις σου”. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνείς μαζί τους, αλλά τους γουστάρεις. Και υπάρχουν εκείνοι με τους οποίους συμφωνείς με τις απόψεις τους, αλλά δεν τους γουστάρεις. Πες το χαρακτήρα, πες το χημεία».
 -Δεν απαντάς. Διαφεύγεις σαν κλασικός αίλουρος. Εσύ ή ο Κυριάκος; 
«Πάλι τα ίδια… Περίμενε! Το δεύτερο περιστατικό που με έσπρωξε στους Μητσοτάκηδες ήταν μια δήλωση του Κυριάκου που με εκφράζει απόλυτα και που περίπου έλεγε ότι είναι εχθρός τόσο με τον αριστερό όσο και με τον δεξιό λαϊκισμό». 
-Να το δω στην πράξη και να μην το πιστέψω. Πάμε παρακάτω! 
«Τι παρακάτω; Το τελευταίο διάστημα έγινα παραλήπτης διερευνητικών ερωτήσεων». 
-Από ποιους; 
«Δεν μπορώ να σου πω ονόματα. Μπορεί να μη θέλουν οι άνθρωποι. Πάντως οι διερευνητικές ερωτήσεις προήλθαν από τον στενό κύκλο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας». 
-Προφανώς διερευνούσαν τις διαθέσεις σου για ενδεχόμενο γάμο ανάμεσα σε σένα και την παράταξη.
 «Προφανώς. Επειδή λοιπόν ήμουν θετικός, η σχέση ολοκληρώθηκε».
 -Πάλι διαφεύγεις. Η κρίσιμη ερώτηση είναι ποιος έκανε το πρώτο βήμα. Εσύ ή ο Κυριάκος; «Ο Κυριάκος. Ευχαριστήθηκες τώρα;» 

-Και γιατί άραγε έγινε αυτή η πρόταση;
 «Μα από την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει ότι η παράταξη θα διευρυνθεί με κεντροαριστερές αλλά και εντελώς αριστερές προσωπικότητες».

-Ναι αλλά γιατί εσύ;
 «Προφανώς εκτιμήθηκε και μετρήθηκε η απήχηση. Σε βεβαιώ ότι όλα τα κόμματα μετράνε την αποτελεσματικότητα, καθώς και την ακτινοβολία των υποψήφιων βουλευτών. Κανένα κόμμα δεν χαρίζει σε κανέναν τίποτα».

 Ιδεολογήματα του συρφετού


www.tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: