Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σουβλάκια με αρνίσιο κρέας



Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ξεκοκαλισμένο μπούτι αρνί
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ κ. γλ. κύμινο
1 κ . σ .ρίγανη
1 κ.γλ. ανθό αλατιού
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. κόλιανδρο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4-5 πίτες για σουβλάκι
καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε μέτρια κομμάτια, και αλατο- πιπερώστε το κρέας.
Σε μπολ ρίξτε το κρασί, το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το κίμινο, ανακατέψτε καλά
Βάλτε μέσα στο μίγμα το κρέας και ανακατέψτε το κρέας αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και τα βάζετε ε να ψηθούν
Σε μέτρια προς δυνατή, φωτιά του γκριλ ώστε να ψηθούν σωστά και αργά 6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Λίγο πριν ψηθούν , βάλτε και τις πίτες να ψηθούν, ώστε να είναι έτοιμα όλα περίπου την ίδια ώρα.
Σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο η ρίγανη
Συνοδέψτε με δροσερό τζατζίκι ,ντομάτα ,κρεμμύδι.






Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: