Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η γοργόνα της Πρέβεζας


Αρχαιολογικό εύρημα θυμίζει η γοργόνα της Πρέβεζας που στα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της παραλίας ώστε να «κοιτάζει» προς το Άκτιο προσκαλώντας τους επισκέπτες σ᾽ ένα θαυμάσιο ταξίδι ανακάλυψης της πόλης μέσα από τον πολιτισμό και την ιστορία. 
Άλλωστε από τα βάθη των αιώνων, η ελληνική μυθολογία μας ξεναγεί σε φανταστικές μορφές όπως είναι οι γοργόνες και με πρωτοβουλία του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα υλοποιείται η ιδέα του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη για μια γλυπτική αναπαράσταση της γοργόνας στην Πρέβεζα που είναι στενά δεμένη, μέσα στους αιώνες, με τη θάλασσα.

Το γλυπτό, έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει ο Μεσσήνιος γλύπτης Ιωάννης Γκούζος και βλέπουμε πως συνδυάζει τη γοργόνα με μέρος από την πλώρη πολεμικού σκάφους, από τις εποχές που γινόταν ναυμαχίες.
Οι εργασίες προχωρούν και η γοργόνα θα έχει φυσικό ανθρώπινο μέγεθος, 1,70μ έως 1,80μ, συν το τελευταίο τμήμα της ουράς της και συνολικά μαζί με την βάση της θα φτάνει τα 2,80 μέτρα ύψος, 2,00 μέτρα μήκος και 1,40 μέτρα πλάτος και είναι φτιαγμένη από ελληνικό μάρμαρο.

 Ημερήσια εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: