Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις για τη θυσία των Σουλιωτών

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 του μήνα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Σουλίου και την θυσία του καλόγερου Σαμουήλ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα στην Παραμυθιά όπου θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Βυζαντινής Αγιογραφίας, παρουσίαση βιβλίου και εκδήλωση αφιερωμένη στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών.
Το Σάββατο, στις οκτώ το βράδυ, θα γίνει συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές στην πόλη της Παραμυθιάς ενώ θα ακολουθήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου.
Την Κυριακή επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελεί το Ιστορικό Σούλι.
Στις 10:15 θα τελεστεί δοξολογία στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δονάτου και στην συνέχεια στο αμφιθέατρο θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, ο πανηγυρικός της ημέρας και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί.
Την Κυριακή επίσης θα πραγματοποιηθεί ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών με εκκίνηση στις εννέα το πρωί από την Κοινότητα Γλυκής και τερματισμό στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών.


www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: