Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Γεύση από… τουριστικό υψηλό στα παράλια της Ηπείρου!

Παρότι ο καιρός επέμενε να κάνει τα δικά του παιχνίδια, τα παράλια της Ηπείρου πήραν μία καλή γεύση από… τουριστικό υψηλό! Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με την πληρότητα σε ορισμένες περιοχές να αγγίζει το απόλυτο. Ξενοδόχοι και άνθρωποι του τουριστικού κλάδου θεωρούν ότι πρόκειται για ένα καλό σημάδι εν όψει του καλοκαιριού. Άλλωστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοίγει ουσιαστικά την θερινή τουριστική σεζόν και φαίνεται ότι φέτος αυτό έγινε με τους καλύτερους οιωνούς.
Η Ήπειρος δεν αποτελεί πλέον μία απομονωμένη περιοχή της χώρας.. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των δύο μεγάλων οδικών αξόνων. Της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού.
Η Εγνατία παρέχει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση από την Βόρεια Ελλάδα. Χρόνο με τον χρόνο η κίνηση από τις περιοχές αυτές προς τα παράλια της Ηπείρου σημειώνει σημαντική αύξηση.
Η Ιόνια αποτελεί την νέα οδική αρτηρία στον χάρτη της περιοχής. Και ήδη τους εννέα μήνες πλήρους λειτουργίας της τα αποτελέσματα είναι ορατά. Η Ήπειρος έγινε προσβάσιμη εύκολα και γρήγορα για την Αττική, την Πελοπόννησο ακόμη και την Δυτική Ελλάδα.


Ωστόσο αυτό που προβάλλει ως προτεραιότητα πλέον είναι η οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό… Έργο που έχει εξαγγελθεί από το 2008, μελετάται από τότε αλλά λύση δεν έχει βρεθεί και κυρίως δεν έχουν βρεθεί τα κονδύλια για την κατασκευή!
Ακόμη και με αυτές τις δυσκολίες, το καλοκαίρι του 2018 προμηνύεται ως ένα από τα καλύτερα για την Ήπειρο.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Στράτος Ιωάννου, οι κρατήσεις παρουσιάζουν υπερδιπλάσια αύξηση του πανελλαδικού μέσου όρου , γεγονός που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου στο αεροδρόμιο του Ακτίου θα προσγειωθούν φέτος 850 αεροπλάνα (αύξηση 20% σε σχέση με πέρσι), ενώ νέες προοπτικές δημιουργούνται και για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, καθώς φέτος οι πτήσεις τσάρτερ είναι περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: