Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μουσικό Σχολείο Άρτας.«Άιντε μες της γης το πυρωμένο κέντρο».ΦΩΤΟ.Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, με αφορμή τη μουσική εκδήλωση «Άιντε μες της γης το πυρωμένο κέντρο», ο αγαπημένος τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Άρτας και παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του, το οποίο ετοίμασε μουσικό σύνολο του Λυκείου. Συνομίλησε με τους μαθητές και τους καθηγητές του μουσικού συνόλου και μοιράστηκε μαζί τους την πολύτιμη εμπειρία από τη μουσική του πορεία. Μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την ερμηνεία των τραγουδιών του από τους μαθητές, ενώ σχολιάζοντας την εκτέλεση του τραγουδιού του «Η ουρά του αλόγου» την χαρακτήρισε ως την καλύτερη από τις πολλές εκτελέσεις που έχει ακούσει. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε να επισκεφθεί το σχολείο μας, για τη χαρά που μας έδωσε, για τα θετικά λόγια με τα οποία μίλησε για τα Μουσικά Σχολεία, για τα ενθαρρυντικά σχόλια για την μουσική προσπάθεια των μαθητών και κυρίως για τη σεμνή και ουσιαστική παρουσία του στο χώρο του σχολείου.

Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε στο κοινό της πόλης τη μουσική εκδήλωση «Άιντε μες της γης το πυρωμένο κέντρο». Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μουσικό σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου μας ταξίδεψε με τη ζωντάνια και την εκφραστικότητα της ηλικίας τους στις μουσικές του κόσμου ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Αφρικής. Την ευθύνη για την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κανελλοπούλου Ευρυδίκη και Ανδρέου Ιφιγένεια.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μουσικό σύνολο του Λυκείου παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι μαθητές απέδωσαν με δεξιοτεχνία και ευαισθησία δεκατρία αγαπημένα τραγούδια του δημιουργού από το σύνολο της δισκογραφίας του, αγγίζοντας τις ψυχές μας. Την ευθύνη για την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κατσικλής Παναγιώτης, Λένης Ηλίας, Σπυρέλης Σπύρος, καθώς και ο Παπαστέργιος Διονύσης που υπηρέτησε στο σχολείο μας την περσινή σχολική χρονιά και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.
Ευχαριστούμε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργογιάννη Ιωάννη, τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για τη στήριξη της εκδήλωσης, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Η Διευθύντρια

Ζιώρη Ανθούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια: