Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτο χοιρινού στη γαστρα


Υλικά για 4 -6 άτομα
1-2 τεμ. φιλέτα χοιρινα
3 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ . σ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Φρέσκο δεντρολίβανο
Κλωναράκια θυμαριού

Εκτέλεση συνταγής
Χτυπήστε τη μουστάρδα μαζί με το ελαιόλαδο και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τα μυρωδικα. Αλείψτε με το μείγμα το χοιρινό φιλετο .
Προθερμάνετε το γκριλ σας στους 220 βαθμούς.

Βάλτε το χοιρινό στη γάστρα και αφήστε το για 15 λεπτά. Έπειτα, μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, και αφήστε το να ψηθεί για 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει, περιχύνοντας κάθε 15 λεπτά λίγο ελαιόλαδο. Συνοδέψτε το με πατάτες ή σαλάτα. 









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: