Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ξεκίνησαν τις εκδηλώσεις μίσους οι "Τσάμηδες" με προκλητικές δηλώσεις του Σπετίμ Ιντρίζι



Ξεκίνησαν, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στα Τίρανα, τις εκδηλώσεις μίσους   οι "Τσάμηδες" σε βάρος της Ελλάδας, για την επέτειο της ανύπαρκτης "γενοκτονίας" τους με σύνθημα: "Μην ξεχνάτε την Τσαμουριά".

Λίγα άτομα άφησαν λουλούδια στην πλατεία "Τσαμουριάς" των Τιράνων, πάνω σ'ένα γλυπτό με τη λέξη "Τσαμερία".

Ωστόσο, προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του πρόεδρου του κόμματος των "Τσάμηδων", που έχει διασπαστεί, καθώς οι βουλευτές του αποχώρησαν και προσχώρησαν στον Έντι Ράμα.

Ο Σπετίμ Ιντρίζι επανέφερε το θέμα των περιουσιών των "Τσάμηδων", οι οποίες νόμιμα δεν τους ανήκουν, καθώς καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου, αλλά και της δημιουργίας νεκροταφείου στη Θεσπρωτία, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό και ουσιαστικό έρεισμα.

Μάλιστα σ' ένα εθνικιστικό παραλήρημα απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας "άκου τη φωνή του πατέρα σου" και αναφέροντας ψευδώς ότι είχε υπάρξει συμφωνία το 1992 με την κυβέρνηση Μέξι για τη διευθέτηση του "Τσάμικου". 

Αυτό είναι εντελώς ανυπόστατο, ενώ είναι γνωστό ότι ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης είχε θέσει έξι αυστηρούς όρους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας. 

Επιτέθηκε και κατά της αλβανικής κυβέρνησης, γιατί δεν τιμάει τη "γενοκτονία", γιατί απαγόρευσε σε ακραίους να διαδηλώσουν έξω από το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου, γιατί δεν αναγνωρίζει ως ιστορικό το νεκροταφείο της "Τζάρας". 

Δε δίστασε να στραφεί και κατά της Ελληνικής Μειονότητας, που είναι γνωστό ότι καταπιέζεται και να κατηγορήσει τους εκπροσώπους της, που υπερασπίζονται και διεκδικούν αυτό, που δικαιούνται. 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου στην "Τζάρα" των Αγίων Σαράντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: