Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Κοντά στον ασθενή «μηδέν» από την ιχνηλάτηση στην Παραμυθιά.



Κοντά στον ασθενή «μηδέν» φτάνει η ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Παραμυθιάς. Μέσα στα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα στην κωμόπολη της Θεσπρωτίας έχουν επιβεβαιωθεί εννέα θετικά κρούσματα κορωνοιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μέλη δύο οικογενειών. Από τους εννέα ασθενείς μόνο δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η 52χρονη που μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής με συμπτώματα πνευμονίας και η 59χρονη αδελφή της που εισήχθη κυρίως για προληπτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι επτά όπως και 15 ακόμη άτομα, στενές επαφές τους, έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ιχνηλάτηση τις τελευταίες ώρες οδηγεί στον ασθενή «μηδέν» γεγονός εξαιρετικά σημαντικό. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο των δύο θετικών κρουσμάτων που γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.
Ο συγκεκριμένος είχε ταξιδέψει στα τέλη Μαΐου για επαγγελματικούς λόγους σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας θα υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων καθώς στην παρούσα φάση δεν νοσεί.
Οι δειγματοληψίες στην περιοχή συνεχίζονται ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Παραμυθιά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: