Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Στον Πολιτικό και την κατάντια μας


Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Δεν ξέρω αν προβληματίζεστε όταν βγαίνει σε αυτό το χαζοκούτι ο κάθε σωτήρας του Έθνους και μάς πετάει μια αρλούμπα. Η οικονομία εξαρτάται λέει από τον τουρισμό την βαριά βιομηχανία της χώρας
Μπράβο ρε λεβέντη το βρήκες ΄Αυτά σου μάθανε οι προκάτοχοι σου να λες. Δεν αναρωτήθηκες γιατί είναι έρμη η Επαρχία; Ποιος θα δουλέψει για να καρπωθεί τη γη, ο μπάρμπα Νίκος που φτάνει τα ογδόντα πέντε καθώς και οι περισσότεροι στο χωριό; Πήρατε όλα τα εργατικά χέρια από την Επαρχία και τους φέρατε να τους έχετε σε ένα δυαράκι για να μπορείτε να τούς ελέγχετε και να είναι σαν και σας δουλικά στα αφεντικά σας.
Γιατί δεν φτιάχνατε εργοστάσια και εκπαίδευση εκεί για να κρατήσετε τον κόσμο;
Στείλατε τον αφρό της νεολαίας στους ηττημένους εχθρούς μας στη Γερμανία για να φέρουν λέει συνάλλαγμα. Λες άμα υπήρχε εδώ υποδομή δεν θα άφηνε λεφτά σε αυτόν τον έρημο το τόπο. Πήρες τα ορφανά και τα φτωχά κορίτσια του κοσμάκη και τα έστειλες νύφες στην Αμερική και στην Αυστραλία. Έβαλες τον έρμο τον τσοπάνο να πουλήσει τα πρόβατα και να πάρει θυρωρείο στην Αθήνα και με ότι αυτό συνεπάγεται. Βλέπατε το τυρί και τη φάκα δεν την βλέπατε. Και να οι επιδοτήσεις και να κάψιμο στα καπνά και να κόψιμο τις τράτες και τις ελιές.


Και εσείς φουσκώνατε σαν το παγώνι [ είδες οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ]
Θυμάμαι Ελληνική Βουλή πρέπει να ήταν γύρα το εβδομήντα επτά. Λέει ο ένας ο μεγάλος "Η Ελλάδα με αυτά και με αυτά θα πάει πολύ ψηλά" Του απαντά ο άλλος, που συνήθως ξερόβηχε όταν έπρνε το λόγο "Δηλαδή τι μας λες τώρα να γίνουμε όλοι γκαρσόνια". Η απάντηση ξέρεις ποια ήταν!!! Γιατί άσχημα είναι; Όνειρα σκόρπια πεταμένα γιατί όποιος κωτάει να ονειρευτεί τον προσγειώνει η πραγματικότητα. Παιδιά δεν γεννιούνται και πώς θα μεγαλώσουν άντε και έκανες ένα παιδί για δεύτερο λιγάκι δύσκολο το βλέπω. Με χίλιες στερήσεις το μεγάλωσες το σπούδασες σου έφυγε στα ξένα όπως γίνεται και σήμερα αφού καταφέρατε και κάνατε καινούργιες γενιές μεταναστών.
Άμ και το άλλο μας μιλάγατε για μια περήφανη και ισχυρή Ελλάδα και ο Τούρκος κάνει παρέλαση στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Την καλύτερη υπηρεσία που μπορείς να μου προσφέρεις να ξαναβγείς στο κουτί να το σπάσω να απαλλαχτώ από σένα πονηρέ πολιτευτή και από το εργαλείο σου που προσπαθεί να μας πιπιλίσει το μυαλό λες και εμείς μασάμε κουτόχορτο.




Γιαννάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: