Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Να διελευκανθούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη γαλακτοβιομηχανία "Ήπειρος"


Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 29χρονου εργάτη Χρήστου Ζορμπά στη γαλακτοβιομηχανία "Ήπειρος" γέμισε θλίψη την Άρτα. Τόσο ο αδόκητος χαμός ενός νέου ανθρώπου όσο και οι συνθήκες που συνέβη το δυστύχημα θέτουν μετ επιτάσεως θέμα ασφάλειας της εργασίας και αυστηρότερων ελέγχων εκ μέρους της πολιτείας (ΣΕΠΕ κ.λπ).

Είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και από την ίδια την εταιρεία, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Ειδικά για το συγκεκριμένο δυστύχημα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο μοιραίο συμβάν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες

Η εργασία είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό απ όλους. Πάνω απ όλα όμως προέχει η ΖΩΗ, που είναι ιερή, καθώς και η ασφάλεια καθενός μας.

Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θανόντος και να επισημάνω ότι θα περιμένουμε με αγωνία τις τελικές εκθέσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την απόδοση δικαιοσύνης.

Χρήστος Μέγας
 Δημοσιογράφος
Γραμματέας Τομέα Εργασίας
 ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: