Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πρόκληση Αλβανών… Διαδηλώνουν στο Ελληνικό Προξενείο και απαιτούν την απέλαση του Προξένου

Πριν από μερικές ημέρες έκαψαν την σημαία της Βορείου Ηπείρου στο νεκροταφείο της Κλεισούρας… Η οργάνωση «τα παιδιά της Λιαπουριάς» αυτή την φορά επανήλθε με μία πρόκληση σε βάρος της Ελλάδος που έχει πολύ καιρό να καταγραφεί όμοιά της. Ομάδες ακραίων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αργυροκάστρου και κατευθύνθηκαν έξω από το Ελληνικό Προξενείο όπου διαδήλωσαν. Ζήτησαν μάλιστα από την Κυβέρνηση των Τιράνων να προχωρήσει στην απέλαση του Έλληνα διπλωμάτη, καθώς όπως ισχυρίζονται υποχρέωσε Αλβανούς πολίτες να αλλάξουν την ταυτότητά τους ώστε να τους χορηγήσει άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Πρόκειται φυσικά για αστειότητες και για επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική.
Ωστόσο προχώρησαν ακόμη παραπέρα απαιτώντας να γίνει μία αμερόληπτη έρευνα για τους Έλληνες που υπηρετούν στο Προξενείο του Αργυροκάστρου!


Είπαν ότι «οι Αλβανοί δεν θέλουν πολέμους και δεν έχουν αξιώσεις όμως απαιτούν ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλουμε ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Είμαστε το Αλβανικό Έθνος, είμαστε το αρχαιότερο έθνος στον κόσμο και απαιτούμε σεβασμό» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο έγγραφό τους με αποδέκτη την Αλβανική Κυβέρνηση.
Η Αστυνομία του Αργυροκάστρου πάντως αυτή την φορά παρενέβη και προχώρησε σε είκοσι προσαγωγές.
Από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα βελανίδια τρώνε;;