Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Η Ήπειρος Είναι Καλύτερη από τη Σκωτία και την Προβηγκία. Αυτό το Βίντεο το Αποδεικνύει


Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο,Τζουμέρκα, Δρακόλιμνη, Πάργα, Σύβοτα, Μπέλλα Βράκα, εκβολές Αχέροντα, Κόνιτσα. Η Ήπειρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περιοχή τα χίλια πρόσωπα.
Η Ήπειρος είναι καλύτερη από την Σκωτία και την Προβηγκία και δεν το λέμε εμείς αλλά η βρετανική Telegraph. Ένα μέρος με πλούσια ομορφιά και ιστορία που απλώνεται ανάμεσα στην Πίνδο και στο Ιόνιο. Μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη και σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Οροσειρές, φαράγγια, σπάνια ζώα και φυτά, λίμνες, ποτάμια, άγρια βουνά, κρυφοί κολπίσκοι και δαντελωτές παραλίες με άμμο συνυπάρχουν αρμονικά με την αρχαία Δωδώνη, την αρχαία Νικόπολη, το ξακουστό Νεκρομαντείο Εφύρας με κάστρα, μοναστήρια, τοξωτά γεφύρια και πέτρινα παραδοσιακά χωριά.
Μέρη γραφικά που σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να επιστρέψεις πίσω σύντομα για μια ακόμα εξόρμηση.
Το Ασλάν τζαμί στα Γιάννενα, του οποίου ο μιναρές ξεκόλλησε με το πέρασμα του κυκλώνα. Ο Ασλάν ο Α’ ήταν ο ιδρυτής της μεγάλης δυναστείας των Ασλανιδών που με παρεμβολές μερικών άλλων πασάδων, κυβέρνησε επί δυο σχεδόν αιώνες την Ήπειρο, από το 1600 μ.Χ., ως την εμφάνιση του Αλή Πασά.

Δείτε το βίντεο
Τόση ομορφιά χωράει μόνο σε μία Ήπειρος 2018. Such beauty can only be found in Epirus 2018 edition.

Δεν υπάρχουν σχόλια: