Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ζηρός: Μετανάστες "λιάζονται" ανάβοντας φωτιές καλοκαιριάτικα


Δε θα μπορούσαμε και δεν είχαμε το δικαίωμα άλλωστε να μείνουνε απαθείς, όταν γίναμε αποδέκτες καταγγελιών που αφορούν συμπεριφορές άκρως επικίνδυνες για το φυσικό περιβάλλον και δη για το σημείο  αναφοράς του Δήμου μας, την πανέμορφη λίμνη Ζηρού.

Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι και  καταγράψαμε με το φακό του zirosbook την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί:
Μετανάστες-πρόσφυγες  που φιλοξενούνται στη Δομή της Φιλιππιάδας ανάβουν φωτιές μέσα στο δασάκι της λίμνης -εν μέσω αντιπυρικής περιόδου παρακαλώ- για να στεγνώσουν τα ρούχα τους και για να ψήσουν τα ψάρια που ψαρεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των "φιλοξενούμενων" και  η ανεξέλεγκτη δράση τους είναι κοινό μυστικό στη Φιλιππιάδα  !

Από τύχη μέχρις στιγμής και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν δεν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά,της οποίας τις συνέπειες ανατριχιάζουμε ακόμα και να τις φανταστούμε!


Βέβαια οι "κύριοι φιλοξενούμενοι" δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα κάνοντας το κέφι τους βάζοντας φωτιές. 
Ούτε δικό τους είναι το απαράμιλλου κάλους περιβάλλον που θα καταστραφεί, ούτε συγγενείς τους είναι οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας που θα κινδυνεύσουν, oύτε τα σπίτια τους θα καούν, ούτε οι περιουσίες τους θα χαθούν.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: 'Τι κάνουν οι υπηρεσίες;"

Εμείς υποθέτουμε πως πριν αυτό το δημοσίευμα δε είχε πέσει στην αντίληψή τους το επικίνδυνο "χόμπυ" που εξασκείται από τους "μουσαφίρηδες".

Αλλά μετά τη δημοσιότητα του θέματος δε υπάρχει δικαιολογία !

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν πριν να είναι αργά, προστατεύοντας  το περιβάλλον, τη Λίμνη μας και εμάς τους ίδιους τους δημότες! 

ΤΩΡΑ !.... γιατί μετά την καταστροφή και να θέλουμε να πνιγούμε η Λίμνη θα  μας ξεράσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: