Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Οι... αδέσποτες αγελάδες του Τσεπελόβου!

Γοητευμένος από το Τσεπέλοβο αλλά απογοητευμένος από εικόνες που αντίκρισε στην είσοδο χωριού…
Αναγνώστης μας που επισκέφθηκε το χωριό κατέγραψε τις… αδέσποτες αγελάδες να κυκλοφορούν στο χωριό και καταθέτει τον προβληματισμό του για την κατάσταση.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον ίδιο όπως και η επιστολή που ακολουθεί:
«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εικόνα που αντικρίζετε όταν εισέρχεστε στον όμορφο τουριστικό οικισμό στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου .
Είναι η εικόνα που αντικρίζετε στη φωτογραφία. Ένας απέραντος αγελαδόσταβλος όπου τα αδέσποτα ζώα έχουν βρωμίσει τον οικισμό εμποδίζοντας την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.
Το Τσεπέλοβο  ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός με πάνω από 20 τουριστικές επιχειρήσεις ξενοδοχεία, ταβέρνες, είδη λαϊκής τέχνης, μπαρ, καφενεία αλήθεια πώς αποδέχεται να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα στους επισκέπτες;


Η Ζαγορίσια αρχοντιά και η πάστρα που καταχωνιάστηκε;
Πώς δέχονται  οι επαγγελματίες του τουρισμού να υποβαθμίζεται έτσι η εικόνα του χωριού τους και κατά συνέπεια η επισκεψιμότητα και η φήμη του.
Αν υπάρχει ένας ανεύθυνος και ασυνείδητος αγελαδοτρόφος που δημιουργεί αυτή την εικόνα  όλοι οι άλλοι οι υπεύθυνοι, οι επαγγελματίες τουρισμού η τοπική εξουσία του χωριού η αστυνομία ο δήμαρχος Ζαγορίου πως την ανέχονται αυτή την κατάσταση που είναι χρόνια όπως μου είπαν στην ταβέρνα που κάθισα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: