Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Διάσπαση κτηνοτρόφων, αποχωρούν οι αγελαδοτρόφοι της ΕΦΧΕ από τον ΣΕΚ


Ανακοινώθηκε η απόφαση αποχώρησης της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (Ε.Φ.Χ.Ε.) από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.). Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε. κ. Ηλίας Κοτόπουλος, «δεν υπήρχε καμιά επικοινωνία με τον ΣΕΚ και δεν είδαμε ενδιαφέρον από αυτούς για τα προβλήματα της αγελαδοτροφίας. Μετά από αυτό αποφάσισε η διοίκηση να προχωρήσει στην αποχώρηση».  
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Φ.Χ.Ε. αναφέρει τα εξής:
Είναι φανερό ότι κύρια προτεραιότητα του Σ.Ε.Κ., όπως προκύπτει και από τα θέματα που προωθούνται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, είναι ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας ενώ η ενασχόλησή του με ζητήματα του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, την οποία και εκπροσωπούμε, είναι μηδενική. Ενδεικτική, είναι η παντελής απουσία επικοινωνίας και ενημέρωσης από μέρους του Σ.Ε.Κ. για θέματα του χώρου μας.
Για τους λόγους αυτούς, είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από μέλος του Σ.Ε.Κ. και να προχωρήσουμε σε ανεξάρτητη δράση, προκειμένου να είμαστε σε θεσμική θέση να απαντήσουμε με επάρκεια στα φλέγοντα και ιδιαίτερης φύσης ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας. 
Άμεσος στόχος μας είναι να αιτηθούμε από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ τη συμμετοχή της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς του, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων παραγωγών αγελαδινού γάλακτος.

Παϊσιάδης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: