Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Εισπρακτικές παραπληροφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους με δάνεια στην παλιά ΑΤΕ


Σύμφωνα με πληροφορίες  τελευταία, εισπρακτικές παραπληροφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους, που οφείλουν στην παλιά ΑΤΕ.
Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Πόλυς Βασιλειάδης, Οικονομολόγος στο επάγγελμα, που ασχολείται με τέτοιου είδους υποθέσεις «υπάρχουν πελάτες μας, αγρότες και κτηνοτρόφοι με οφειλές στην παλιά ΑΤΕ (σήμερα ειδική υπό εκκαθάριση PQH), που στην προσπάθειά τους να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, διαπιστώνουν ότι μεγάλες εισπρακτικές τους παραπληροφορούν, λέγοντάς τους ότι οι οφειλές αυτές, εξαιρούνται από το Νόμο 4605/2019 που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό δεν ισχύει στην πράξη αφού εμείς έχουμε σχετική απόφαση που μας δικαιώνει».
Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι οφειλές προς την ΑΤΕ ΥΕΕ μπορούν να ρυθμιστούν και εντός του πλαισίου του Nόμου προστασίας πρώτης κατοικίας, όπως βλέπετε στην επίτευξη συμφωνίας (δείτε το συνημμένο πατώντας εδώ).
Οι εισπρακτικές επενδύουν στο γεγονός ότι ο απλός κόσμος δεν γνωρίζει και πώς να γνωρίζει τέτοιου είδους πολύπλοκα θέματα
Η εν λόγω απόφαση, εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης, λέει με απλά λόγια, ότι ο δανειολήπτης αποπληρώνει το δάνειο στην εμπορική αξία του ακινήτου του με επιτόκιο 2% σε 25 έτη. Δηλαδή έστω ότι ένας γεωργός χρωστά 100.000 (από στεγαστικό η επιχειρηματικό δάνειο) και η αξία της πρώτης κατοικίας είναι 40.000 ευρώ. Τότε με βάση την απόφαση αυτή καλείται να πληρώσει το 120% της αξίας της εμπορικής του ακινήτου (40.000 ευρώ) σε 25 χρόνια με 2% επιτόκιο.
Υπενθυμίζεται ότι στο Νόμο 4605/2019 για την προστασία πρώτης κατοικίας δεν μπορούν να ενταχτούν οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ή το δημόσιο, οι οφειλές όμως προς την παλιά ΑΤΕ, μπορούν.

Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: