Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Απεβίωσε η Ηπειρώτισσα συγγραφέας Βαΐτσα (Βάντα) Κουτσοκώστα.


Ακολουθεί ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη αναγγέλλει το θάνατο της Βαΐτσας (Βάντας) Κουτσοκώστα. Σήμερα το πρωί, μετά από μακροχρόνια μάχη, μας άφησε για πάντα.

Η Βάντα γεννήθηκε στην Κυψέλη (Χώσεψη) Άρτας το 1960 και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην πόλη της Άρτας. Έφυγε για την Αθήνα μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο και την επιτυχία της στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του οποίου ήταν πτυχιούχος. Επιπλέον έκανε σπουδές στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία.


Από φοιτήτρια ακόμη, προσλήφθηκε στη γραμματεία της ΠΣΕ. Από τη θέση αυτή, πρόσφερε πολλά στη λειτουργία του ΔΣ, στην επικοινωνία με τις αδελφότητες, στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, στα Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, στο Γραφείο Τύπου.

Από το 1992 ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης της εφημερίδας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ και μέχρι τη διακοπή της έκδοσής της το 2004.

Η συγγραφική της δημιουργία πλούσια. Τα βιβλία της «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς...» (2002), «Το τραγούδι των λύκων» (2008) πάντα με επίκεντρο την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες. Οι στίχοι της ευαίσθητοι, ενέπνευσαν και μελοποιήθηκαν. Το πιο γνωστό της τραγούδι με μουσική Τάκη Σούκα (ΤΡΑΓΟΥΔΩ), ερμηνεύτηκε από τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Στον σύζυγο της Γιάννη Αρχοντούλη και τα δύο παιδιά τους, τον Δάνη και τη Λυδία, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 12μ στην Αγία Παρασκευή Χαιδαρίου και θα ακολουθήσει η ταφή στο 3ο Νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: