Υλικά για 6-8 άτομα
4 κιλά χοιρινό (μπροστινό) με την πέτσα
2 κιλά πατάτες
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 κ.σ θρούμπη
¾ ποτήρι λάδι
2 μεγάλα λεμόνια το χυμό τους
½ κ.σ . Πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις
κόβουμε. Προσθέτουμε αλάτι χοντρό, λίγο
πιπέρι, ρίγανη, το χυμό από τα λεμόνια
και το λάδι.
Πλένουμε το κρέας. Το βάζουμε στο ταψί
με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνουμε
αλάτι, ρίγανη, θρούμπη και πιπέρι. Το
γυρνάμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
την πέτσα. Στη συνέχεια τρίβουμε με
χοντρό αλάτι την πέτσα (για να γίνει
τραγανή).
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω
από το κρέας αδειάζοντας το λαδολέμονο
στο ταψί προσέχοντας να μην ρίξουμε το
λαδολέμονο στην πέτσα.
Η αλήθεια είναι ότι όλο το μυστικό για
να την πετύχεις ζουμερό κρέας και
τραγανιστή πέτσα είναι το αλάτι και ο
χρόνος ψησίματος. Όσα κιλά είναι το
κρέας τόσες ώρες χρειάζεται για να
ψηθεί.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C (το
ταψί στην μεσαία θέση) ψήνουμε για μισή
ώρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου
άλλες 3 ½ ώρες αφού χαμηλώσουμε τη
θερμοκρασία (180-200 C).
Το συνοδεύουμε με σαλάτα από φακές
και γιαούρτι με Ηπειρωτικά μυρωδικά.
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου