Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γουρουνόπουλο στο φούρνο


Υλικά για 6-8 άτομα
4 κιλά χοιρινό (μπροστινό) με την πέτσα
2 κιλά πατάτες
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 κ.σ θρούμπη
¾ ποτήρι λάδι
2 μεγάλα λεμόνια το χυμό τους
½ κ.σ . Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε. Προσθέτουμε αλάτι χοντρό, λίγο πιπέρι, ρίγανη, το χυμό από τα λεμόνια και το λάδι.
Πλένουμε το κρέας. Το βάζουμε στο ταψί με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θρούμπη και πιπέρι. Το γυρνάμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας την πέτσα. Στη συνέχεια τρίβουμε με χοντρό αλάτι την πέτσα (για να γίνει τραγανή).
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το κρέας αδειάζοντας το λαδολέμονο στο ταψί προσέχοντας να μην ρίξουμε το λαδολέμονο στην πέτσα.
Η αλήθεια είναι ότι όλο το μυστικό για να την πετύχεις ζουμερό κρέας και τραγανιστή πέτσα είναι το αλάτι και ο χρόνος ψησίματος. Όσα κιλά είναι το κρέας τόσες ώρες χρειάζεται για να ψηθεί.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C (το ταψί στην μεσαία θέση) ψήνουμε για μισή ώρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλες 3 ½ ώρες αφού χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία (180-200 C).
Το συνοδεύουμε με σαλάτα από φακές και γιαούρτι με Ηπειρωτικά μυρωδικά.





Tolis Anastasios 

Honorary President

Director of Chef's club 

Epirus offices

Executive  chef

Mob.6932208082  

Δεν υπάρχουν σχόλια: