Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δήμου Ζηρού για τον θάνατο του πατέρα Γεωργίου Χρήστου


Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιερέα Γεωργίου Χρήστου, εφημέριου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.
«Η απώλεια του πατέρα Γεωργίου γέμισε με θλίψη τις ψυχές μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του υπηρέτησε τον κλήρο και το λαό με ταπεινοφροσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Αγαπητός και ακούραστος πάντα, αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό και Πνευματικό έργο.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό».
Όπως ενημέρωσε η οικογένειά του η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου) στις 3.00 μ.μ. από τον Ι. Ναό Γεωργίου, ενώ η σορός του θα τεθεί σε προσκύνημα από νωρίς το πρωί στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1969. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε στην Ελεούσα Άρτας. Στη συνέχεια και μέχρι το 1989 διακόνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας και από τότε μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας. Έφερε τον 1ο βαθμό ιεροσύνης, ενώ είχε διδάξει ως καθηγητής σε Σχολεία της ευρύτερης περιοχής και της Φιλιππιάδας. Η αγαπημένη του σύζυγος Κωνσταντίνα έχει φύγει από τη ζωή. Άφησε δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Χρήστο, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: