Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αναβρασμός στους κτηνοτρόφους από την απόρριψη εξισωτικής λόγω συντάξεων χηρείας κι αναπηρίας.


Aναστάτωση δημιουργεί στον κτηνοτροφικό κόσμο η οριστική απόρριψη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας κι αναπηρίας, από την εξισωτική αποζημίωση του 2019, που τα προηγούμενα έτη εισέπρατταν κανονικά έστω και μετά από ένσταση
Το θέμα φέρνουν στο προσκήνιο, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, περιγράφοντας με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα κακώς κείμενα της «τεχνικής λύσης» για τα βοσκοτόπια στην εφαρμογή του μέτρου που υπερτριπλασίασε τους δικαιούχους οδηγώντας εν τέλει στην απόφαση του υπουργείου να μειώσει το κόστος της Ε.Α δραστικά, απορρίπτοντας όσες κι όσους λαμβάνουν σύνταξη χηρείας ή αναπηρική σύνταξη.

Παράλληλα, ζητούν την παρέμβαση του κ. Βορίδη, για να αλλάξει ή να ερμηνευτεί όπως τα προηγούμενα έτη η συγκεκριμένη αλλαγή στον κανονισμό της Ε.Α.
«Επιτέλους κύριε υπουργέ, σταματήστε τα γραφειοκρατικά χαστούκια κι εμπόδια, στους εναπομείναντες κτηνοτρόφους της πατρίδας μας. Η ανάσχεση της εγκατάλειψης του επαγγέλματος, αν δεν είναι πλέον πολύ αργά, δεν επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους πολιτικές.Επικαλούμενοι τη λογική και την ανθρώπινη ευαισθησία σας, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας κύριε υπουργέ, για να διορθωθεί ή να ερμηνευθεί όπως τα προηγούμενα έτη, η συγκεκριμένη αλλαγή στον κανονισμό της Ε.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: