Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας και η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της Άρτας για να παρακολουθήσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το βράδυ του Σαββάτου και η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση το πρωί της Κυριακής. Αποκριάτικα άρματα και μασκαράδες γέμισαν την κεντρική πλατεία, χαρίζοντας κέφι και διασκέδαση στους δημότες και επισκέπτες, μιας και η συμμετοχή καρναβαλικών ομάδων και κόσμου που την παρακολούθησαν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.   
Παράλληλα, το βράδυ το Σαββάτου αναβίωσε το έθιμο του «σοκοφρετοπόλεμου» και αμέσως μετά συναυλία με την Χριστίνα Σάλτη με τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» και να αποδεικνύουν ότι η Άρτα είναι στο επίκεντρο και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Πλήθος μαθητών, γονιών και δασκάλων συμμετείχαν και στη μεγάλη Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση που διοργάνωσε για 5η χρονιά ο Δήμος Αρταίων.
Ο καλός ζεστός καιρός ήταν σύμμαχος και οι μαθητές με τις αποκριάτικες στολές τους γέμισαν τους δρόμους της πόλης, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο κέφι και άφθονο γέλιο με τις ευφάνταστες αποκριάτικες στολές τους. Τα σχολεία παρέλασαν, το καθένα με διαφορετικό θέμα αποκριάτικης αμφίεσης, η μουσική έδινε το χορευτικό ρυθμό ενώ για στην διασκέδαση των μικρών μας φίλων συμμετείχαν ευφάνταστα ο ξυλοπόδαρος, ο Μάγος Τζόρτζιο και το μίνιον. 
«Όλη η πόλη έγινε μια παρέα με το Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας και την Μαθητική μας παρέλαση που ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουμε. Για μια ακόμη φορά η Άρτα βρίσκεται στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την άτυπη Επιτροπή Γυναικών Καρναβαλιού, όλα τα σχολεία, δασκάλους, γονείς και φυσικά τους μικρούς μας καρναβαλιστές, όλους τους εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Λιόντο, τα στελέχη του Δήμου, τα ΜΜΕ, για την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στα καρναβαλικά γκρουπ, και φυσικά όλους τους Αρτινούς και τις Αρτινιές που παρέστησαν μαζικά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: