Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

«Οι Λελοβίτες αφηγούνται…»










Καταθέστε φωτογραφίες και μαρτυρίες για τα παλιά Λέλοβα!
Μια δράση προφορικής ιστορίας στη Λαογραφική Συλλογή
«Γιώργος Γιάννος»
Έναρξη: Παρασκευή 28/2 και Σάββατο 29/2/2020, 10 πμ - 2 μμ
Η προφορική ιστορία και το υλικό της (γράμματα, φωτογραφίες ή άλλα προσωπικά τεκμήρια) μπορεί να αναδείξει σημαντικές πτυχές του παρελθόντος που παραβλέπει η κυρίαρχη ιστορική αφήγηση και να συνεισφέρει με νέα δεδομένα και στοιχεία στην ιστορική, ανθρωπολογική και λαογραφική έρευνα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιμέλεια Εκθέσεων» οργανώνουν τη δράση «Οι Λελοβίτες αφηγούνται…». Στόχος της δράσης είναι η καταγραφή πρωτογενών προφορικών μαρτυριών των κατοίκων του Θεσπρωτικού για τα παλιά Λέλοβα, και η συγκέντρωση ιστορικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την τεκμηρίωση της συλλογής. Το μουσείο του Γιώργου Γιάννου θα ζωντανέψει μέσα από μικρές αφηγήσεις ζωής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους ανθρώπους του Θεσπρωτικού να γράψουν οι ίδιοι την ιστορία τους αλλά και να συνδέσουν την οικογενειακή και γενεαλογική ιστορία τους με την ευρύτερη τοπική ιστορία αλλά και τη συλλογή του μουσείου.
Φέρτε μας παλιές οικογενειακές φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζονται αντικείμενα από την παραδοσιακή ζωή του τόπου και δώστε μας σχετικές πληροφορίες!
Η δράση ξεκινά την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου από τις 10 πμ έως τις 2 μμ και θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.
Σας περιμένουμε!
Διοργάνωση:  Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» / Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τηλ. επικοινωνίας: 2683031619
e-mail: filoisyllogisgiannou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: