Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

« Στην σκιά του Κριάκουρα » 2017. Oι Αδελφότητες Θεοδωριανιτών Άρτας και Αθήνας, διοργανώνουν τον 4ο αγώνα ορεινού τρεξίματος, την Κυριακή 20 Αυγούστου, ώρα 10.00' πρωινή, στα Θεοδώριανα Άρτας











Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων

Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων είναι το σύνθημα με το οποίο προκηρύσσεται ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄   την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στα Θεοδώριανα Άρτας.

Ίδιος τόπος διεξαγωγής διαφορετικές όμως διαδρομές  ιδιαίτερης δυσκολίας χαράχτηκαν από την αρχή διασχίζοντας ελατοδάση, τρία ορμητικά ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες  του καταρράκτη αναμνηστικό ζωής από την συμμετοχή σ΄αυτόν τον αγώνα.
Προκήρυξη αγώνα
΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄
  Οι Αδελφότητες Θεοδωριανιτών Άρτας και Αθήνας προκηρύσσουν τον 4ο αγώνα ορεινού τρεξίματος  με την ονομασία  ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄  περιλαμβάνοντας για φέτος δύο διαδρομές: τις γνωστές πλέον των 10 χλμ και  21 χλμ. ιδιαίτερης δυσκολίας και ομορφιάς.


Τόπος διεξαγωγής: Θεοδώριανα Άρτας
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 20 Αυγούστου 2017
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: πλατεία Θεοδωριάνων
Ώρα εκκίνησης:10:00 π.μ.



Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε φέτος να εντάξει στην διοργάνωση και παιδικό ορεινό αγώνα θέλοντας να μυήσει τα παιδιά του δημοτικού σε τέτοιες διοργανώσεις με την ονομασία η μαγεία της Πετρίτσας συνολικής απόστασης 750 μέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 6:00 μμ. Στον αγώνα δεν θα υπάρχουν νικητές μιας και όλα τα παιδιά θα παραλάβουν με τον τερματισμό τους μετάλλιο της διοργάνωσης και μπλουζάκι του αγώνα.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα τουΔήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο αγώνας αποτελεί κριτήριο για την συμμετοχή αθλητών στον Χ.Ενιπέα 2017 και στον Olympus Marathon 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη σκιά του Κριάκουρα 2017



Κανονισμοί Αγώνων
΄΄Στη Σκιά του Κριάκουρα 2017,,
1. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
2. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες «10 και 21 χλμ γίνονται την  Κυριακή 20 Αυγούστου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στα 960μ. υψόμετρο, στη κεντρική πλατεία των Θεοδωριάνων.
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας
4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν κατά κύριο λόγω μονοπάτια σηματοδοτημένα. Επιπλέον σηματοδότηση τοποθετείται στις παραμονές του αγώνα.


5. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: – Ο αγώνας των 10 χλμ κλείνει στις (3) ώρες από την στιγμή της εκκίνησης.

– Ο αγώνας των 21 χλμ κλείνει στις (5) πέντε ώρες μετά την εκκίνηση.

6. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην μπροστινή όψη της μπλούζας του. Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, τιμωρείται με αποκλεισμό.
7. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων, κατευθυντήρες της διαδρομής και κορδέλες έργου.
8. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου
9. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
10. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να εμποδίζουν τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.
11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε έξι (6) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής για τα 21 χλμ και σε τέσσερα (4) για τα 10 χλμ.
12. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών. Κάθε αθλητής είναι πλέον υπεύθυνος για την επιλογή του σκεύους (κύπελλο, δοχείο, ασκός, μπουκάλι, παγούρι κλπ) το οποίο πρέπει να φέρει, ώστε να μπορεί να δεχτεί τις δικαιούμενες ποσότητες υγρών. Οι ποσότητες υγρών θα προσφέρονται με πρακτικό δοσομετρητή από το προσωπικό των Σταθμών. Για λόγους ταχύτητας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δοχεία με φαρδύ στόμιο, για γρήγορο γέμισμα. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνετε με ευθύνη του αθλητή.
13. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.
14. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.
15. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
16. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.
17. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση.
18. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.


19. ΕΠΑΘΛΑ: Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές και στους δύο αγώνες.

20. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναθλητές και το προσωπικό της διοργάνωσης , 4) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά.

21. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.
22. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.




Διαδρομή 10 χιλιομέτρων.
H εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία των Θεοδωριάνων (υψ. 960μ). θα διασχίσουμε το χωριό μέσα από τα στενά δρομάκια του και για τα πρώτα 1.600μ θα κινηθούμε σε τσιμεντένιο κατηφορικό δρόμο έχοντας δεξιά μας έλατα και πλατάνια χαρίζοντάς μας απλόχερα τον ίσκιο τους και αριστερά μας τα κρυστάλλινα νερά της Άσπρης Γκούρας να θορυβούν συμμετέχοντας στην προσπάθειά μας για να μπούμε σε χωμάτινο ορεινό δρόμο για τα επόμενα 5.800μ (κάνοντας αναστροφή στο 4.500 km) διασχίζοντας το επιβλητικό φαράγγι της Αγίας Τριάδας αγναντεύοντας τα Τζουμέρκα. Στη συνέχεια περνώντας πάνω από μονότοξο πέτρινο γεφύρι μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι για 900μ περνώντας  μέσα από τα κρύα νερά του Γκούρα ανακατεύοντας τις φιγούρες μας με τις σκιές των δέντρων για να καταλήξουμε  σε ασφάλτινη διαδρομή για τα επόμενα 1700μ μέχρι τον τερματισμό.
  Χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του αγώνα ορίζονται οι 3 ώρες.
  Στη διαδρομή θα υπάρχουν 4 σημεία ανεφοδιασμού. Στον τερματισμό θα προσφερθούν χειροποίητα γλυκά προσφορά της Κας Κούλας Κουτσούμπα (‘’Καλούδια’’ στα Πράμαντα) καθώς και παραδοσιακές πίτες απο γυναίκες του χωριού οι οποίες θα συνοδεύονται με σουβλάκια του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας.
Μπορείτε να δείτε την διαδρομή και στο:https://connect.garmin.com/modern/activity/1261387252
Κατεβάστε τα αρχεία .gpx και .kml

diadromi10km




Διαδρομή 21 χιλιομέτρων.
H εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία των Θεοδωριάνων (υψ. 960μ). θα διασχίσουμε το χωριό μέσα από τα στενά δρομάκια του και για τα πρώτα 1.600μ θα κινηθούμε σε τσιμεντένιο κατηφορικό δρόμο έχοντας δεξιά μας έλατα και πλατάνια χαρίζοντάς μας απλόχερα τον ίσκιο τους και αριστερά μας τα κρυστάλλινα νερά της Άσπρης Γκούρας να θορυβούν συμμετέχοντας στην προσπάθειά μας.Στη συνέχεια περνώντας  μέσα από τα κρύα νερά του Γκούρα μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι για 900μ διώχνοντας τα αγριογούρουνα απο τους νερόλακκούς τους.Η άσφαλτος για 700μ θα ζεστάνει τις σόλες των παπουτσιών μας προετοιμάζοντάς τα για τα επόμενα χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό να περάσουν απο μονοπάτια ,δασικούς δρόμους, καταρράκτες,πηγές ποταμών και δάση απο έλατα και πεύκα διασχίζοντας το αλπικό τοπίο των Τζουμέρκων.Στη συνέχεια για την διάσχιση του Γκούρα η διοργάνωση έχει φροντίσει να γίνει για όποιον το θελήσει και με την ασφάλεια σχοινιού. Περνώντας απο το μοναστήρι της Παναγίας και του Αι -Λιά η θέα θα σου ΄΄ κλέψει,, λίγο απο το χρόνο – ρεκόρ της διαδρομής για να σε κάνει σε λίγο να αναρωτιέσαι αν αυτή η βοή που ακούς θα περάσεις απο μέσα της ή απο δίπλα της. Κάνοντας το σταυρό σου στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής ξέρεις πολύ καλά μέσα σου ότι σε αυτό που αποφάσισες να λάβεις μέρος σήμερα τελειώνει σε πραγματικό χρόνο.
Τελειώνει;;;
Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων σημαίνει ότι οι εικόνες και οι εμπειρίες της διαδρομής δεν θα σε αφήσουν ποτέ να ησυχάσεις και να αναρωτιέσαι πάντα πόσα απο αυτά μπόρεσα κα δώ και να ζήσω τερματίζοντας στην πλατεία του χωριού.
Ένας αγώνας που του χρόνου θα σου αποκαλύψει κάτι το διαφορετικό απο αυτό που σου προσέφερε φέτος.
 Χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του αγώνα ορίζονται οι 5 ώρες.
Στη διαδρομή θα υπάρχουν 5 σημεία ανεφοδιασμού και 1 σημείο τροφοδοσίας. Στον τερματισμό θα προσφερθούν χειροποίητα γλυκά προσφορά της Κας Κούλας Κουτσούμπα (‘’Καλούδια’’ στα Πράμαντα) καθώς και παραδοσιακές πίτες απο γυναίκες του χωριού οι οποίες θα συνοδεύονται με σουβλάκια του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας..
Κατεβάστε τα αρχεία .gpx και .tcx
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με όλες τις καιρικές συνθήκες.

διαδρομη 2016


Εγγραφές για τη συμμετοχή.
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον κάτωθι λογαριασμό ενώ στην αιτιολογία πρέπει να αναφέρεται το όνομα του αθλητή/τριας. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: αριθμ. Λογαριασμού 6296-010387-157 καιIBAN:GR88 0171 2960 0062 9601 0387 157 στο όνομα ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων εντός τριών ημερών.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι την Δευτέρα 14/8/2017.
Κόστος συμμετοχής: (περιλαμβάνει τεχνικό μπλουζάκι – αναμνηστικό μετάλλιο – ηλεκτρονική χρονομέτρηση – ατομική τροφοδοσία- ενεργειακό ποτό-γεύμα μετά τον αγώνα με παραδοσιακά προϊόντα προσφορά των γυναικών του χωριού).
Για τον αγώνα των :
10Κm: 10ευρώ
21Km: 15ευρώ
Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι – τες κάθε κατηγορίας όπως αναγράφονται παρακάτω:
Για τον αγώνα των 10Κm
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΝΔΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για τον αγώνα των 21Κm
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΝΔΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2. 18 – 39   ετών 2. 18 – 39 ετών
3. 40 – 49 ετών 3. 40 – 49  ετών
4. 50 ετών και άνω 4.50 ετών και άνω


Όσοι βραβευτούν στην Γενική κατηγορία θα εξαιρεθούν απο τις ηλικιακές κατηγορίες.
Γενικά: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.
Οι αριθμοί συμμετοχής των αθλητών θα δίνονται στο χώρο της γραμματείας από τις 18:00 μμ – 21:00μ.μ το Σάββατο και την Κυριακή απο τις 7:30πμ – 9:30π.μ.
Οι απονομές θα γίνουν με την λήξη του αγώνα.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Χρήστος Μπαλτζώης

Tηλ: +30 697 355 9633

Ελπίδα Γιώτη

Tηλ: +30 697 707 8342



Για περισσότερες πληροφορίες www.kriakourasrace.gr

Μέγας χορηγός


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: