Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

''Σαρδέλα με ζ' μι και γλέντι ως το πρωί'', τη Kυριακή 27 Αυγούστου 2017, στη παραλία Πρέβεζας. Ανανεωμένη και πάντα πιστή στο να κλέβει τις εντυπώσεις, η Πρεβεζιάνικη «Γιορτή της σαρδέλας»


''Σαρδέλα με ζ΄ μι και γλέντι ως το πρωί''. Το πολύ πετυχημένο φετεινό σλόγκαν της εκδήλωσης και πράγματι οι Πρεβεζάνοι και οι επισκέπτες της Πρέβεζας, απόλαυσαν σαρδέλα με ζουμί και γλέντι ως το πρωί.

Μια παράδοση χρόνων  για την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και όχι μόνο γιορτάστηκε τη Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, όπου πέρα την καθιερωμένη συνάντηση της ήρθε και ανανεωμένη και ο λόγος για την «Γιορτή της Σαρδέλας» στη Πρέβεζα.

Η γιορτή όπως κάθε χρόνο προσελκύει πολύ κόσμο όπου έρχονται και διασκεδάζουν με τα χορευτικά αλλά και με τα εδέσματα και το κρασί να είναι άφθονο σε αυτήν την βραδιά και έτσι και χθες όπου ο κόσμος πλημμύρισε τον χώρο του πάρκινγκ όπου πραγματοποιούνταν  η γιορτή.

Μέσα στο καθιερωμένο κλίμα η «Γιορτή της Σαρδέλας» ήρθε ανανεωμένη όπου ο Δήμος Πρέβεζας φρόντισε να ανανεώσει με μερικά απλά αλλά όμορφα πράγματα και να δώσει μια άλλη πνοή πέρα από την καθιερωμένη.

Οι επισκέπτες πέρα από τα εδέσματα απόλαυσαν και παραδοσιακή ηπειρώτικη, δημοτική και λαϊκή μουσική όπου πλαισιώνονταν και από διάφορα χορευτικά όπως Γενίτσαροι και Μπούλες από τη Νάουσα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής από την Άρτα  καθώς και  το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πρέβεζας.

Η γιορτή της Σαρδέλας εδώ και 4 περίπου δεκαετίες αποτελεί  σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Πρέβεζας και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα  αναδεικνύοντας   τους στενούς δεσμούς των κατοίκων της με την αλιεία.



Δείτε τα video






Δεν υπάρχουν σχόλια: