Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πανηγύρι 15Αυγούστου στην Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας


Συγκινητική η προσέλευση των αποδήμων ως και των φίλων  του χωριού μας στο φετινό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο εξωκλήσι του κάμπου .

Ο όμορφος περιβάλλον χώρος  ετοιμάστηκε όλη την προηγούμενη βδομάδα  με την εποπτεία του παππά μας και του προέδρου του χωριού ως και την  εθελοντική εργασία των Βασίλη Φαρμάκη-Βασίλη Παπανικολάου- Βασίλη Σουλάκη- Θόδωρου Τριάντη – Ανδρέα Τριάντη-Ευριπίδη Βάση-Χαράλαμπου Τριάντη- Σταύρου Βάση –Αχιλλέα  Σουλάκη – Βαγγέλη Ζαμπίθα και του Τάσου   κλπ.
 Σημειώνουμε  ιδιαίτερα τη συμμετοχή στην προετοιμασία των εννέα (9)νυφάδων  της Σκαφιδωτής που εκτός από τους άντρες  αγάπησαν και το χωριό τους.


Μετά τη Θεία Λειτουργία γέμισαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα και τα ψητά κατσικάκια με τα σουβλάκια  τα  λουκάνικα και τα ποτά  εξαφανίστηκαν .



Το γλέντι άρχισε κανονικά με την παραδοσιακή ορχήστρα και o παππάς Πέτρος ευχήθηκε χρόνια πολλά , καλωσόρισε  και άνοιξε το χορό , η πίστα αναστέναξε μέχρι τις απογευματινές ώρες.






Μεγάλη ήταν η προσέλευση νέων παιδιών που μαζί με τους γονείς τους ήρθαν στο χωριό των παππούδων και γιαγιάδων τους , γνώρισαν/αντάμωσαν συγγενείς και φίλους διασκεδάζοντας παραδοσιακά και έδωσαν υπόσχεση ότι θα τηρήσουν την παράδοση δίνοντας το παρόν  κάθε χρόνο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την άψογη προετοιμασία και εξυπηρέτηση.                 
Το πανηγύρι/Αντάμωμα έχει γίνει θεσμός πλέον και κάθε χρόνο έρχονται περισσότερα άτομα        Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανανταμώσουμε , να προσευχηθούμε στη ΠΑΝΑΓΙΑ και να τηρήσουμε τα πατροπαράδοτα έθιμά μας.





Δείτε τα video







Δεν υπάρχουν σχόλια: