Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

“Πλημμύρισε” από κόσμο η κεντρική αγορά της Πρέβεζας και φέτος στην ''Λευκή Νύχτα''. Φαναράκια και βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα-μέρα


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου  2017 η ''Λευκή Νύχτα'' στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας με μεγάλη επιτυχία καθώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου η κεντρική αγορά “πλημμύρισε” από  κόσμο.
Μια σειρά εκδηλώσεων που  εξελίσσονταν από τις 9.30΄ το βράδυ, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να πλημμυρίζει την κεντρική αγορά και την παραλία της πόλης.
Πλούσια πολιτιστικά δρώμενα, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, συγκροτήματα και χορευτικά τμήματα, ενώ τα καταστήματα και οι διοργανωτές πρόσφεραν κεράσματα ολοκλήρωναν ένα μαγευτικό σκηνικό που ολοκληρώνονταν με τα φαναράκια και τα βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό συμπληρώνοντας την γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης.
Στην κεντρική αγορά έπαιζε μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδύαζε τους mainstream balkan ρυθμούς του Bregovic και του Shantel με τους ξεσηκωτικούς λατινοska ήχους των Mano Negra, και τις ξέφρενες μουσικές των Gogol Bordello με κομμάτια που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο!
Στον χώρο  κινούνται ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και καλλιτέχνες του δρόμου, ενώ στην παραλία λαϊκό και δημοτικό συγκρότημα διασκεδάζει τους επισκέπτες . Τα χορευτικά τμήματα της Μαριέττας Γκούμα και του χοροχώρου “Έκφραση” πρόσφεραν θαυμάσιες εικόνες ενώ ο μάγος και ταχυδακτυλουργός Ζέπο ενθουσίασε το κοινό του και κυρίως τα μικρά παιδιά με νέα κόλπα και ντάμα, στον χώρο που έχει ειδικά διαμορφωθεί δίπλα στο κατάστημα υποδημάτων STEP.
Στο Σαϊτάν Παζάρ οι καταστηματάρχες με κανταδόρους και κιθάρες έχουν δημιουργήσει  μια συναρπαστική ατμόσφαιρα ενώ στην οδό Δαρδανελλίων ο καλλιτέχνης Κώστας Καλέντζης έκανε στο εργαστήριό του επίδειξη της ζωγραφικής τεχνοτροπίας του.
Στην πλατεία Ανδρούτσου στήθηκε ρινγκ για επίδειξη παλαιστικών αγώνων και πολεμικών τεχνών ενώ διάφορα πάρτι οργανώθηκαν από τα καταστήματα της κεντρικής αγοράς με πιο ξεσηκωτικό αυτό που έγινε στο καφέ του Mio, κοντά στο Barrio και το Chill box όπου χορευτικά τμήματα όλων των ειδών πρόσφεραν μοναδικό θέαμα.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι εκπλήξεις στα διάφορα στέκια όπως πχ ο πολιτικός γάμος του γνωστού μίμου Διονύση Ζάχου που έγινε στο ουζερί του Στάθη στο Σαϊτάν Παζάρ, αλλά και το κατάστημα καλλυντικών ROUGE που για την σημερινή  βραδιά είχε προσκεκλημένο τον Γιάννη Σπαλιάρα, ο οποίος ανέβηκε και στην κεντρική σκηνή και παρουσίασε τους Coconaut Rockers.

Δεν υπάρχουν σχόλια: