Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης. 23 και 24 Αυγούστου 2017, 2ήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων







Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης  το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιήσει για δέκατη συνεχή χρονιά διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο των Ηπειρωτών στην Κοζάνη.

Οι εκδηλώσεις κατά σειρά είναι:

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
 Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Κοαμά του Αιτωλού (7: 30μμ)
Ο  Σύλλογος  Ηπειρωτών Κοζάνης  θα  τελέσει  στο  εξωκλήσι που βρίσκεται  στο  Πάρκο  Ηπειρωτών Πανηγυρικό  Εσπερινό  με  Αρτοκλασία την  Τετάρτη 23  Αυγούστου  2017 κι ώρα 7:30 μ.μ. και  θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τεμάχιο  αγίου λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ενώ την  Πέμπτη 24  Αυγούστου  2017  ( με ώρα  έναρξης  7:00 π.μ) θα τελεσθεί  Όρθρος  και  Θεία  Λειτουργία
Μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών σε  «Πάρκο Ηπειρωτών-  Κωνσταντίνος Τσιάντας»   

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη πρόταση των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, που πάρθηκε στην με αρ. 4/18 -3-2016 συνεδρίαση
του, για την μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών σε «Πάρκο Ηπειρωτών – Κωνσταντίνος Τσιάντας» η οποία έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό  Συμβούλιο της πόλης της Κοζάνης σύμφωνα με την αρ. 509/2016 απόφασή του ανακοινώνει την μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών σε «Πάρκο Ηπειρωτών – Κωνσταντίνος Τσιάντας». 
Η τελετή μετονομασίας θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2017, παραμονής της εορτής του αγίου Κοσμά του Αιτωλού μετά τον πανηγυρικό εσπερινό (ώρα 7: 30 μ.μ. ) στην μνήμη του οποίου τιμάται το εκκλησάκι που βρίσκεται στο Πάρκο των Ηπειρωτών.
Ως γνωστόν, πριν από ένα χρόνο περίπου έφυγε από την ζωή ο επί σειρά ετών Πρόεδρός του Συλλόγου μας, Κωνσταντίνος Τσιάντας. Υπόδειγμα οικογενειάρχη και  φίλου ο Κωνσταντίνος Τσιάντας συνέδεσε το όνομά του όχι μόνο την δράση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης αλλά με την ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε από όλους τους συμπολίτες μας και η μετονομασία του Πάρκου έρχεται ως επισφράγισμα της δραστηριότητάς του αυτής.
Την ίδια ημέρα   θα γίνει και μετονομασία της αίθουσας που βρίσκεται στο Πάρκο Ηπειρωτών σε αίθουσα Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, ο οποίος έφυγε κι αυτός από κοντά μας λίγες ημέρες μετά τον Κωνσταντίνο Τσιάντα.
Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, υπόδειγμα κι αυτός οικογενειάρχη και φίλου συνέδεσε το όνομά του με τις τεχνικές εργασίες για την διαμόρφωση του Πάρκου. Μαζί με τον Κώστα και άλλα αξιόλογα μέλη του Συλλόγου μας προσφέροντας κομμάτι από την ζωή τους συνέβαλλαν στην δημιουργία του υπέροχου αυτού χώρου πρασίνου, την ομορφιά του οποίου απολαμβάνουν σήμερα πλήθος συμπολιτών μας καθώς και η μαθητική νεολαία της Α΄πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας η οποία πραγματοποιεί κατά κανόνα τις εκδρομές της στο χώρο του Πάρκου.


Πέμπτη 24  Αυγούστου 2017
Όρθρο και θεία Λειτουργία (7:00 π.μ.)
Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Πανηγύρι με τον Βασίλη Παπαγεωργίου (9:00 μ.μ.)
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του καθώς και τους λάτρεις της καλής δημοτικής μουσικής,  στο Παραδοσιακό Πανηγύρι που διοργανώνει   την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Πάρκο των Ηπειρωτών.
Το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι είναι ένας θεσμός που ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης δίνει ιδιαίτερη προσοχή κάθε χρόνο μια που η επιλογή της ορχήστρας συνδέεται άμεσα με την μορφή και υφή του πανηγυριού στην Ήπειρο.

Το μουσικό σχήμα που επιλέχθηκε εφέτος έχει στην κορυφή του τον Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, έναν καλλιτέχνη με την δική του αξιόλογη μουσική διαδρομή στην Ήπειρο και όχι μόνο.  Στο τραγούδι θα τον συνοδεύει η γνωστή  φωνή του Νίκου Δάσκαλου, ενός από τους πιο έμπειρους τραγουδιστές της μουσικής μας παράδοσης, ενώ στο βιολί , στο λαούτο και στο ντέφι θα είναι οι αξιόλογοι και γνωστοί πλέον στο κοινό της πόλης μας Κώστας Καραπάνος, Φώτης Παπαζήκος και Τάσος Ντάφλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: