Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Νάιος Δρόμος – Αρχαία Δωδώνη. Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. Ώρα εκκίνησης: 10.00' πρωινή. Δηλώσεις συμμετοχής.


Η Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του Δ. Δωδώνης, της Εφορείας αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσουν τον «5ο Νάιο Δρόμο» στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης

Ο Νάιος Δρόμος, η σύγχρονη μορφή αναβίωσης των αγώνων της αρχαιότητας, Νάια ή Νάα, προς τιμήν του Ναΐου Διός, επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στις ρίζες της Ιερής Φηγού.

Με το θετικό πρόσημο των προηγούμενων διοργανώσεων, σας περιμένουμε και φέτος, για να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια, ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν δικαιωματικά τη θέση που τους αξίζει σ’ έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Νάιος Δρόμος 18.5km. Περιγραφή του αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: 8 Οκτωβρίου 2017
Ώρα Εκκίνησης: 10:00 π.μ.
Εκκίνηση: Χώρος εισόδου αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης
Τερματισμός: Αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης

Συνοπτική περιγραφή διαδρομής

Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα (1 χλμ), βόρεια και πέρασμα πάνω από τη γέφυρα Εγνατίας οδού (5χλμ).
Δυτικά και στη συνέχεια Νότια περνώντας σε δημόσια οδό παράλληλα με τα χωριά της Δωδωναίας κοιλάδας και του αρχαιολογικού χώρου.
Στα όρια της κοινότητας Μελιγγών και στη θέση πηγές Κεφαλοβρύσου (12 χλμ) οι αθλητές κάνουν αναστροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και επιστρέφουν προς τον τερματισμό.
Εισέρχονται στον αρχαιολογικό χώρο από την νότια είσοδο και τα 18,5 χλμ ολοκληρώνονται μέσα στο αρχαίο στάδιο διασχίζοντας τα τελευταία 500μ. ανάμεσα στα ιστορικά ευρήματα.

sl1
naios-google


Αγώνας 5km. Περιγραφή του αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: 8 Οκτωβρίου 2017
Ώρα Εκκίνησης: 10:15 π.μ.
Εκκίνηση: Χώρος εισόδου αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης
Τερματισμός: Αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης

Συνοπτική περιγραφή διαδρομής

Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα, στροφή προς Δωδωνούπολη, διασχίζουν οι δρομείς τον οικισμό, στη διασταύρωση προς το χωριό Δραμεσοί στρίβουν αριστερά, με κατεύθυνση νότια, επιστρέφοντας προς τον αρχαιολογικό χώρο και τερματίζουν στο αρχαίο στάδιο εισερχόμενοι εντός του αρχαιολογικού χώρου από την νότια είσοδο.



Αγώνας 2km. Αγώνας δρόμου για παιδιά Δημοτικού Σχολείου

10609651_350604021771776_8366089648527750461_n

Ημερομηνία διεξαγωγής: 8 Οκτωβρίου 2017
Ώρα Εκκίνησης: 10:45 π.μ.
Εκκίνηση: Από την είσοδο αρχαιολογικού χώρου
Τερματισμός: Αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης



Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής (εγγραφή αθλητή) στους αγώνες, γίνεται μέσω της σελίδας της My Adventure κατά το διάστημα 23 Αυγούστου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (κάρτα ανάληψης μετρητών), μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank.

Επιλέξτε παρακάτω τον αγώνα που σας ενδιαφέρει και ολοκληρώστε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά:









Πληροφορίες εγγραφής – πληρωμής

Το κόστος συμμετοχής είναι:
α) για τον Αγώνα 18.5km: 8€ (15€ το πακέτο Plus)
β) για τον Αγώνα 5km: 8€ (15€ το πακέτο Plus)
Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (κάρτα ανάληψης μετρητών) στο site της My Adventure, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank


Σημαντικές διευκρινίσεις
  • Δικαίωμα υπαναχώρησης:
    • Αν ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης έως και τη 15 Σεπτεμβρίου 2017, η διοργάνωση θα σας επιστρέψει εντός 10 εργάσιμων ημερών το ήμισυ της αξίας συμμετοχής σας στον αγώνα που δηλώσατε, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε.
    • Μετά την πάροδο της 15ης Σεπτεμβρίου 2017, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο.
  • Η κάθε συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για κάθε αθλητή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο
  • Kανονισμοί
  • Υγειονομική κάλυψη
  • Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Ως εκ τούτου, η Διοργάνωση δεν θα ζητήσει ιατρικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά από τους συμμετέχοντες.
  • Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
  • Προσωπικά Ποτά
  • Τα προσωπικά ποτά θα πρέπει να δοθούν στους διοργανωτές, έτσι ώστε να μοιραστούν στους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με υπόδειξή τους.
Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Νάιο δρόμο των 18km είναι οι 2.30 ώρες. Oι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 12:30μμ.

Για τον αγώνα δρόμου των 5km το χρονικό όριο είναι 50 λεπτά. Μετά το πέρας της παραπάνω χρονικής περιόδου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.




Αποτελέσματα
Χιλιομετρικές ενδείξεις
Σε κάθε 1km. του Νάιου δρόμου θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αθλητών για τους αγώνες των 18.5km και των 5m στην εκκίνηση, στο σημείο αναστροφής στο 12οkm και στον τερματισμό. Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δρομείς να φορούν το ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης μαζί με το νούμερό τους για την έγκυρη χρονομέτρησή τους.

Πληροφορίες Αποτελεσμάτων

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο, στη σελίδα της Διοργάνωσης: www.naiosdromos.gr και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/naiosdromos/ αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών στο διαδίκτυο στις επίσημες σελίδες της Διοργάνωσης.

Έπαθλα – Κατηγορίες

Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 5ο Νάιο δρόμο, καθώς και στους δρομείς των 5 και 2km. Τα μετάλλια είναι αναπαραγωγή της μιας όψης του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. και απεικονίζουν τις κεφαλές του Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα.
Κατηγορίες
Ιδιαίτερα βραβεία με το ίδιο θέμα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και της Γενικής Κατηγορίας Γυναικών του 5ου Νάιου Δρόμου. Επιπλέον η Διοργάνωση θα απονείμει βραβεία στους 3 πρώτους των παρακάτω κατηγοριών :
Α) Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών/Γυναικών 40-49 (έτος γέννησης 1968-1977)
Β) Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών/Γυναικών 50-59 (έτος γέννησης 1958-1967)
Γ) 60+ (έτος γέννησης <1957 b="">
Στον αγώνα των 5km θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές της Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και οι τρεις πρώτες νικήτριες της Γενικής Κατηγορίας Γυναικών.


Δείτε φωτογραφίες απο τον Νάιο Δρόμο http://naiosdromos.gr/media/

Δείτε video



Επικοινωνία


Δαγκλή & Παπάζογλου

Ιωάννινα, 45221
Ελλάδα
Τηλ: +30 26510 37309
Κινητό: +30 6972 244064

Δεν υπάρχουν σχόλια: