Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

O Ο Ταχίρ Βέλιου και ο UCK στοχοποιούν τις εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά


Την γιορτή του Αγίου Κοσμά, επιχειρεί να τορπιλίσει ο ακραίος εθνικιστής Ταχίρ Βέλιου, η οποία τιμάται με ιδιαίτερη κατάνυξη στην Αλβανία, όπου άλλωστε βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου.
Ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος επιδίδεται σε σειρά προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας καλεί αυτή την φορά τους βετεράνους του UCK, του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσυφοπεδίου, να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Επικαλείται είσοδο στην Αλβανία μελών της "Χρυσής Αυγής" προκειμένου να απευθύνει το κάλεσμα για συμμετοχή σε συλλαλητήριο στα σύνορα, ωστόσο όλοι βλέπουν πίσω από την ενέργεια αυτή, ότι αποσκοπεί στην παρεμπόδιση κάθε πιθανού προσκυνητή από την Ελλάδα.
Ο Ταχίρ Βέλιου, η οργάνωση του οποίου νομιμοποιήθηκε από τα Τίρανα, επιδίδεται σε σειρά ακραίων ενεργειών, αποσκοπώντας στην δημιουργία έντασης ακόμη και μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Αλβανίας.
Επικαλούμενος την οργανωμένη είσοδο μελών της Χρυσής Αυγής, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, προσπαθεί να ενεργοποιήσει ακραίους κύκλους στην Αλβανία και το Κόσσοβο και να τρομοκρατήσει κυρίως τη μειονότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: