Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας από το Σύλλογο Ηπειρωτών νομού Ροδόπης



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017,ο ετήσιος χορός και η κοπή Βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης " Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων".

Ο Πολυχώρος ΑΣΤΡΑΙΑ στον Ίασμο Κομοτηνής γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους όλων των ηλικιών ,που κοινό γνώρισμα τους ήταν η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό.



Υπό τους ήχους του κλαρίνου Μάκη Μποροδήμου και την φωνή του Γιάννη Παπακώστα ,οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να χορεύουν και η πίστα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος και το πάθος των χορευτών και των χορευτριών.


Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τζαμπάζης, έκανε μια γρήγορη αναδρομή στη χρονιά που πέρασε στην έναρξη του χορού, στις αξίες αλλά και τη σημασία της παράδοσης στην καθημερινότητα και τη ζωή μας. Ο δήμαρχος Κομοτηνής, και Ηπειρώτης, Γιώργος Πετρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Σαπών κ. Παντελεήμων, ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος του ΟΕΒΕΣ, η Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβερειάδου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μενεσελίδου και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρόν.Επίσης ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τις  αντιπροσωπείες  των Συλλόγων που βρέθηκαν και στηρίζουν τους χορούς του Συλλόγου όπως το Πολιτιστικό Σύλλογο του Ιασμου , το Χορευτικό Πολιτιστικό Όμιλο" Οι Θράκες" , τον Πολιτιστικό Σύλλογο   "Οι Φιλοτεχνες ", το Σύλλογος Σαρακατσανεών Ροδόπης και ο Σύλλογος Σαρακατσανέων Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης ".



Στην συνέχεια ο εκπρόσωπός της Μητρόπολης ευλόγησε την Βασιλόπιτα και με την βοήθεια των μικρών χορευτών την έκοψε και ευχήθηκε στο σύλλογο του καλή χρονιά.



Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του στον Σύλλογο ο Γραμματέας και ένας από τους Χοροδιδάσκαλους Γιώργος Χαρίσης .



Το λόγo πήρε ο Ειδικός Γραμματέας Μπίστας Αργύριος και χοροδιδάσκαλος λέγοντας τα εξής: 
Είναι κάποιους ανθρώπους που πρέπει να τους ευχαριστείς όχι μόνο για την προσφορά τους σε αυτό που έχουν κάνει αλλά και για την τόλμη τους να ονειρεύονται και να συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς να απογοητεύονται.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης βραβεύει σήμερα τον Γιώργο Χαρίση για την προσφορά του σύλλογο .

Κοιτάζοντας προς τα πίσω στα αρχεία του συλλόγου βλέπω το Γιώργο σε κάποιες φωτογραφίες …. Ένα παιδί 20-22 χρονών πιτσιρικάς αλλά με τόλμη και με την φλόγα στα μάτια του να θέλει να σας κάνει να γνωρίσετε την Ήπειρο την γη που τον γέννησε να σας δείξει την φλόγα του Ηπειρώτη που όταν ξυπνάει μέσα του η πατρίδα την προβάλει τόσο πολύ

Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την πρόσφορα σου και την τιμή να είμαστε μαζί σε αυτό το σύλλογο και να στηρίζει ο ένας τον άλλο,
Αν δεν έχεις στόχους, δεν έχεις δυσκολίες. Τα μεγάλα μυαλά έχουν στόχους, τα μικρά έχουν επιθυμίες.



Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, έκλεψαν την παράδοση και σήμαναν την έναρξη του χορού, με τον κόσμο να ακολουθεί.









Και του χρόνου να είμαστε γεροί να ανταμώνουμε και να γλεντάμε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: