Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Υψώθηκαν σημαίες του ISIS σε χωριά της Αλβανίας


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει σε δημοσίευμά της η Ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», το στηρίζεται σε πληροφορίες που διαθέτουν οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες για την δράση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων στην Αλβανία.
Η «La Repubblica» σε άρθρο της, με τίτλο «Τρομοκρατία, σημαίες του ISIS σε αλβανικά χωριά» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, , τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά.
«Έφηβοι από τα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremen είναι σαν αυτούς που έκαναν την Ευρώπη να τρέμει. Είναι πιο επικίνδυνα από τον Almir Daci που κατάγεται από την Leshnica και έχει ριζοσπαστικοποιήσει εκατοντάδες άτομα. Ο Almir Daci φέρεται νεκρός από τον περασμένο Μάρτιο στη Συρία», γράφει η «La Repubblica».
Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος προέρχονται από τις νότιο-ανατολικές περιοχές της Αλβανίας.
Προσθέτει, ακόμη, ότι είναι γνωστό ότι Αλβανοί εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν κυρίως στην επαρχία του Μπάρι με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.
Το δημοσίευμα για την δράση ακραίων ισλαμιστών έσπευσε να διαψεύσει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνή έντυπα αλλά και ξένες μυστικές υπηρεσίες θέτουν στο μικροσκόπιο την Αλβανία, καθώς πάνω από εκατό Αλβανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και πολεμούν στην Συρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: