Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπακαλιάρος γιαχνιστός


Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό παστός ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 ξερά μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3 σκελίδες σκόρδο κομμένα στα δυο
4 γαρύφαλλά
500 γρ. Πατάτες κυδωνάτες
2κ.γλυκου σταφίδες άσπρες
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το κρύο νερό για 24 ώρες , τον κόβουμε σε κομμάτια και τον τοποθετείτε σε ένα ταψί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια με το σκόρδο για 4-5λεπτά και αλλά 3 λεπτά τις πατάτες . Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί λίγο νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης τα γαρύφαλλα, το πιπέρι με το μαϊντανό, τις σταφίδες το ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών πάνω στα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τον μπακαλιάρο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: