Υλικά για 4-6 άτομα
100 mel ξύδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
200mel ελαιολαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
2 αβοκάντο
20 γρμ αλάτι
Άνηθο η μαϊντανό κατά προτίμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τους γαύρους και τραβάτε το
κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά προς το μέρος
της κοιλιάς, για να μείνει μόνο το φιλέτο
του.
Σε ένα μπολ , ανακατεύετε τα φιλέτα με
αλάτι και ξύδι το χυμό λεμονιού αφήστε
να ψηθούν για 48 ώρες στο ψυγείο .
Στραγγίζουμε χωρίς να πλύνουμε τα
φιλέτα .
Τοποθετείστε κατά σειρά, σε περιεκτη
και τα σκεπάζετε με το ελαιολαδο και
τα μυρωδικά.
Σερβίρετε μετα από 24 ώρες πάνω σε
φρεσκοψημενες φέτες ψωμιού με αβοκάντο
κομμένο σε φέτες .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου