Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


Υλικά για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό γαύρος
100 mel ξύδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
200mel ελαιολαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
2 αβοκάντο
20 γρμ αλάτι
Άνηθο η μαϊντανό κατά προτίμηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τους γαύρους και τραβάτε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά προς το μέρος της κοιλιάς, για να μείνει μόνο το φιλέτο του.
Σε ένα μπολ , ανακατεύετε τα φιλέτα με αλάτι και ξύδι το χυμό λεμονιού αφήστε να ψηθούν για 48 ώρες στο ψυγείο .
Στραγγίζουμε χωρίς να πλύνουμε τα φιλέτα .
Τοποθετείστε κατά σειρά, σε περιεκτη και τα σκεπάζετε με το ελαιολαδο και τα μυρωδικά.
Σερβίρετε μετα από 24 ώρες πάνω σε φρεσκοψημενες φέτες ψωμιού με αβοκάντο κομμένο σε φέτες .









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: