Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πανσέτα με κράνα


Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό πανσέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαρμελάδα από κρανα η αποξηραμένα
1 κ. γλ. θυμάρι
1 μέτριο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
1 σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά ανακατεύετε καλά
Αλατά- πιπερώνετε στην πανσέτα, την προσθέτετε στο μπολ σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 τουλάχιστον ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλτε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα ρίξτε και τις πατάτες ,ψήστε για 2-3 ώρες χαμηλώνοντας το φούρνο στους 170 βαθμούς στο μισό χρόνο ψησίματος, αλείψτε με πινέλο την πανσέτα, με τον ζωμό που βρίσκεται στο σκεύος και την συνοδεύετε εκτός τις πατάτες με εποχιακά λαχανικά ,κουνουπιδι,παντζαρι λαχανίδες.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: