Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του



Μέσα σε γιορτινό κλίμα και με θερμές ευχές για το νέο έτος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κοπή της Βασιλόπιτας του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
IMG 7219
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου ενώ ξεχωριστό εορταστικό τόνο στη ζεστή εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά της Χριστουγεννιάτικης Κατασκήνωσης Πρέβεζας, τα οποία τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.
IMG 7202
Εκ μέρους της διαχειριστικής επιτροπής του Γηροκομείου ο πατέρας Δημήτριος Καραγκούνης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι προσέφεραν και προσφέρουν στο Γηροκομείο από την ίδρυσή του το 1961 έως και σήμερα, σημειώνοντας μεταξύ άλλον πως οι γέροντες του Ιδρύματος αυτό που χρειάζονται είναι συντροφιά και αγάπη.
IMG 7213
«Για άλλη μια χρονιά σας έχουμε κοντά μας και αυτό μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση διότι η παρουσία σας εδώ μας τονώνει το ηθικό, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το θεάρεστο αυτό έργο που επιτελείται στο ίδρυμα. Διότι σας θεωρούμε συμπαραστάτες όχι μόνο με την υλική και οικονομική σας βοήθεια, αλλά κυρίως με τον καλό σας λόγο, και με την επίσκεψή σας στους γέροντες. Οι γέροντες μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την επίσκεψη μας την κουβέντα μας, την αγάπη μας, τον τρόπο με τον οποίο θα τους μιλήσουμε, θα τους πλησιάσουμε, παρά ένα πιάτο φαϊ που θα τους προσφέρουμε. Ο γέροντας θέλει αγάπη η οποία εκδηλώνεται με ένα χαμόγελο, με έναν καλό λόγο, την συντροφιά, την συμπαράσταση,το αγνό ενδιαφέρον γι αυτόν και να διαθέτεις λίγο χρόνο μαζί του» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Δημήτριος, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε πως πρέπει με εφόδια την εμπειρία του χθες να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον με αισιοδοξία και χαρά κλείνοντας μέσα μας τη θαλπωρή της αγάπης του Θεού.
IMG 7238
Ο Μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα παιδιά της περιοχής που κατάφεραν να επιτύχουν στις πανεπιστημιακές σχολές και στη συνέχεια βράβευσε τους μαθητές των Λυκείων του Νομού που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
IMG 7224
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη εξέφρασε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Καμπουράκης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της παραδοσιακής πίτας.

http://www.atpreveza.gr/

Σημείωση: Πρέπει να αναφερθεί και να τονισθεί ότι για πρώτη φορά έξι μαθητές του Λυκείου Φιλιππιάδας εισήχθηκαν σε ιατρικές σχολές την ίδια χρονιά. Ας γράψουμε και κάτι καλό για τα δημόσια σχολεία, που αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά, ότι όπου υπάρχει θέληση μπορούν να πετύχουν πολλά.

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: