Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Λεβέντης: «Ωριμος ο Τσίπρας, αλλά οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τρελοί»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι ή θα υπάρξει συμφωνία-πακέτο «ή βαδίζουμε σε εκλογές»

Την άποψη ότι «ή προχωρούμε σε συμφωνία πακέτο ή βαδίζουμε σε εκλογές» διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λεβέντης εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει μνημόνιο μέχρι το 2018, οι ξένοι όμως ζητούν εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και πέραν του 2018». Και συμπλήρωσε: «Θεωρούν δηλαδή, ότι το να δανείζεται η Ελλάδα μέχρι το 2018 και μετά να πτωχεύσει ή να πάει σε Grexit είναι ανώφελο. Ο κ. Τσίπρας ζητεί να αρκεστούν σε πολιτικές διαβεβαιώσεις μόνο οι ξένοι. Όσες φορές έγινε αυτό, η Ελλάδα φάνηκε ασυνεπής και δεν πραγματοποίησε τις μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «την απόφαση θα την πάρει ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες».
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «North 98», κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία, σημειώνοντας: «Eχουμε μία κυβέρνηση που κλώθει τον αργαλειό και δεν προχωράει στις αποφάσεις και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Πώς να γίνει αυτό όταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στη δραχμή και όχι στο ευρώ; Το 80% και πάνω των οπαδών του πιστεύει στη δραχμή. Μου λένε, και δεν πάμε να φύγουμε, κουραστήκαμε από το ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κατάκοποι. Υπάρχει μία έλξη ανάμεσα στην ακροδεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζουν, αν δείτε, ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Αν πίστευαν στην Ευρώπη και το ευρώ τι θα έπρεπε να λένε;».
Αναφερόμενος ωστόσο στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επέμεινε ότι «έχει κάνει αλλαγή και έχει ωριμάσει. Είναι πιο ώριμος, πολεμάει ο Τσίπρας. Αλλά τι να το κάνεις, όταν όλο το φορτίο είναι σάπιο; Είναι πιο ώριμος ο Τσίπρας, δεν μου έχει πει ποτέ ότι η δραχμή είναι λύση. Τον είδα συγκαταβατικό σε πολλά, ένα ευρωκομμουνιστή τρόπον τινά είδα, ώριμο. Αλλά οι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι είναι τρελοί. Με τι κόμμα, επομένως, θα πάει να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται, αν αυτοί λένε “να πάει στο διάολο η Ευρώπη και να πάμε στη δραχμή”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: