Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Και εργασιακή Συμβουλευτική προσφέρει πλέον το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αρταίων


Ακόμη μια υπηρεσία προσφέρει πλέον το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αρταίων. Πρόκειται για την εργασιακή συμβουλευτική, η οποία γίνεται όχι μόνο σε γυναίκες θύματα βίας, αλλά σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις, όπως είναι και οι άνεργες.
Η παροχή υπηρεσιών από το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και νομικό), ενώ οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.
Να σημειωθεί, ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αρταίων έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (ΕΣΠΑ), με εξασφαλισμένη συνολική δημόσια δαπάνη 190.676,64 ευρώ, ενώ με τις κατά καιρούς εκδηλώσεις του συνεχίζει να αναδεικνύει το μείζον θέμα της κακοποίησης γυναικών και προτείνει λύσεις για την άμβλυνση αυτής της μάστιγας.

Εκτός από την εργασιακή συμβουλευτική, οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:
• Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
• Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
• Νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
• Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ

Το Κέντρο δέχεται γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό την οικονομική/σεξουαλική εκμετάλλευση (trafficking). Επίσης δέχεται γυναίκες που: α) αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ κ.τ.λ.), β) έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα:
• ενδο-οικογενειακή/συντροφική βία
• βιασμό ή απόπειρα βιασμού
• σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο κ.λπ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί σε συνδυασμό με:
• Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ), που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).
• Τα 39 Συμβουλευτικά Κέντρα.
• Τους 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.


Περισσότερες πληροφορίες στο 2681077400.

Δεν υπάρχουν σχόλια: