Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Η θειά Δημήτρω από τη Βόνιτσα: «Στάκα Γατσούμπρα!!»


ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟΘΑΜΕΝΩΝ
«ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΑΔΗ»

     Αι’ τι έπαθα χτές στον ύπν’ μ. Λες κι είχα κοιλοστραγγίσει. Ναχα πέσει ταμπρούμτα ή τα απίστομα; Ναφτεγε αυτό;
    Ακ τι έγινε. Στον ύπνο μ’, μ’ φανερώθκε ο σχωρεμένος ο άντρας μ’ , ο Μήτσους μ’. Ημασταν λέι, στο χωράφ’. Βλέπω να ξεκαμπάει ο Μήτσους και είχε στ’ χούφτα τ’ κάτι κατάμαυρα γατσούμπρα (βατόμουρα στην καθαρεύουσα).
-Στάκα, γατσούμπρα, μ’ λέει.
    Πίσου βήμα ‘γω, μπροστά ο Μήτσους. Περίμενε μ’ λέι, γατσούμπρα, περίμενε...
    Μα που να κάτσου ‘γω. Τσίγαλα (αμύγδαλα στη καθαρεύουσα) έλεγε ο Βόγλης στη ταινία, αλλά είδες που κατάληξε η μικρούλα, κατσ’ κατσ’ κοτούλα μ’.

      Το παίρνω στο κουσί, από πίσω ο Μήτσους, μπροστά ‘γω , πίσω ο Μήτσους.Τελικά τ’ λάκισα. Όμως άκσα να μ’ κρένει ο Μήτσους: «Στ’ άλλο του χέρ’ εχω ένα γράμμα, αφού δε το παίρνεις μαζί με τα γατσούμπρα, θα σ’ στείλω με το ΚΕΑ» (Κέντρο εξυπηρέτησης αποθαμένων).
     Πάω το μεσμέρι να ανάψου το καντήλ’ και αυτό είναι κέντρο εξυπηρέτησης. Το γράμμα πάνω απ’ το τάφου τ’........

Ακουρμαστήτε τι μολογάει το γράμμα:

      Εσείς εκεί κάτω έχετε παρασολίσει (τοπικό ρήμα που αντιστοιχεί στην λέξη «έχετε χάσει τα λογικά σας»). Η αντιπολίτευση τα έχει βάλει με την Κυβέρνηση ότι έχει σκοπό να «ξεκάνει στις συντάξεις», η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος 2015 δεν έχει πρόβλημα, και τα ασφαλιστικά Ταμεία όχι μόνο χορηγούν συντάξεις αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν επεκτείνει και τις δραστηριότητες στην άλλη ζωή. 
    Για την διάσωση του γήινου ασφαλιστικού συστήματος, υπάρχει η σκέψη να τεθούν εισφορές και συντάξεις στους εγκαταλείψαντες τα εγκόσμια και για γινάτι όλων προχωράτε και επεκτείνετε την χορήγηση του ΕΚΑΣ και στους αποβιώσαντες. 
     Κάποιος συναποθαναμένος έκρινε την κίνηση αυτή των ασφαλιστικών Ταμείων ως κίνηση εντυπωσιασμού και επιβεβαίωσης της καμπάνιας «δυνατά ασφαλιστικά Ταμεία».
         Προχθές είχαμε μια μικρή σύναξη και συζητήσαμε την προτυπωμένη αίτηση για ΕΚΑΣ που με τα ΕΛΤΑ μου στείλατε. Που να δείς και που να ακούσεις τι έγινε. Εγώ υπέθετα ότι ο εργοδότης μου είχε πληρώσει εισφορές και τον κλάδο «της μετά θάνατο σύνταξης», μια προηγμένη σκέψη, στα νέα μοντέλα της ασφάλισης
    Δεν περίμενα όμως οι σοφοί του ασφαλιστικού θα επέκτειναν την χορήγηση του ΕΚΑΣ και στους αποβιώσαντες. Κοιτάξαμε τον τοπικό τύπο «αναμένοντας την δευτέρα παρουσία» μήπως τυχόν είχε κάποια είδηση ότι και σε εδώ σε εμάς,  εδώ επάνω, υπάρχουν ελλείμματα στον Θεϊκό προϋπολογισμό και έχει αρχίσει η λιτότητα, και έτσι εσείς από κάτω αποφασίσατε να μας βοηθήσετε με χορήγηση ΕΚΑΣ, αλλά δεν βρήκαμε καμία τέτοια είδηση που να μπορεί να σας αύξησε τον δείκτη ευαισθησίας. 
     Μια διπλανή μου (η θιά Γεωργία, όλα τα χρόνια αθώα ήταν) έκρινε και μας είπε ότι μάλλον τα ασφαλιστικά ταμεία ένοιωσαν τύψεις για τις μικρές συντάξεις που έδιναν στον επίγειο κόσμο και τώρα από τύψεις αποφάσισαν να επανορθώσουν δίνοντας όχι μόνο σύνταξη μετά θάνατο αλλά και ΕΚΑΣ. 
     Στη σύναξη που είχαμε για να συζητήσουμε το ασφαλιστικό της μεταθάνατον ζωής, οι κυβερνητικοί  φώναζαν «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», η δε αντιπολίτευση άφηνε αιχμές ότι τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε βίλες, και η θεια Γεωργία (πάντα αθώα) έλεγε ότι πηγαίνουν σε χήρες και ορφανά. Δεν πειράζει παιδιά, όπου και να πήγαιναν καλό θα έκαναν, όπως λέγανε και οι νοικοκυρευτές (οι … οικονομολόγοι) , το χρήμα πρέπει να τρέχει, έστω και από τα παντσάκια ορισμένων.
        Τώρα με αυτή μου την γραφή, σας στέλνω συνημμένα και την αίτηση «για χορήγηση ΕΚΑΣ» που μου στείλατε, βέβαια ασυμπλήρωτη. Μην πάρετε την ενέργεια (το ασυμπλήρωτη) ως έλλειψη σεβασμού στην τόσο καλοπροαίρετη πρόθεσή σας (να μου χορηγήστε και ΕΚΑΣ).
       Απλά εδώ στον άνω κόσμο δεν έχουμε στυλό, όλα γίνονται μηχανογραφικά. Όμως το μηχανογραφικό σύστημα δεν είναι συμβατό με το overwrite πάνω σε γήινα έντυπα. Ενημερώσαμε το Αγιο Πέτρο για να προχωρήσει σε αναβάθμιση του μηχανογραφικού μας συστήματος, για έχουμε συμβατότητα με τα γήινα έντυπα.
        Πάντως και εκ μέρους της σύναξης, ευχαριστούμε για το ότι μας σκέπτεστε,αποκλειόμενης της περίπτωσης η ενέργεια αυτή να είναι πρόκριμα για να μεταβιβάσουνε αύριο οι σοφοί των ταμείων και τα «ευγενή ταμεία» την παχυλή σύνταξη τους στον άλλο (άνω)  κόσμο.

Για το Μήτσου τ’ Δημήτρως
Ο Υπεύθυνος της Διεκπεραίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: