Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση στη Βουλή του Στέργιου Γιαννάκη, σχετικά με την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων του Ν. Πρεβέζης


ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Πρεβέζης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρέβεζα 25 - 11 - 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Εσωτερικών
& Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα: Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Νομού Πρεβέζης.
Υπό το πρόσχημα της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών επιχειρείται η αναδιάταξη και αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σφραγίζοντας σειρά Αστυνομικών Τμημάτων.
Στο Νομό Πρεβέζης προβλέπεται το κλείσιμο των Α/Τ Θεσπρωτικού και Λούρου και η μετατροπή του Α/Τ Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό.
Η πρόταση αυτή του Υπουργείου έχει ήδη δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.
Το Α/Τ Λούρου έχει να αντιμετωπίσει αρκετά κρούσματα κλοπών, ληστειών, βίαιων συμπεριφορών, λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης του τοπικού πληθυσμού.
Η παραμονή ως έχει του Α/Τ θεωρείται απαραίτητη για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή.
Η πρόληψη και καταστολή της ογκούμενης εγκληματικότητας, προϋποθέτει καθημερινή αστυνομική παρουσία η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από το Α/Τ Πρεβέζης.
Το Α/Τ Θεσπρωτικού καλύπτει μια περιοχή με ορεινούς κατά βάση οικισμούς που δύσκολα θα καλύπτονται από το Α/Τ Φιλιππιάδας.
Όσο για την κατάργηση του Α/Τ Πάργας και μετατροπής του σε Αστυνομικό Σταθμό, η απόφαση αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, αφού είναι γνωστό σε όλους, ότι η Πάργα και η ευρύτερη περιοχή της είναι από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως από της αρχές της Άνοιξης μέχρι και τις αρχές του Χειμώνα, η Πάργα εμφανίζει σημαντικότατη πληθυσμιακή αύξηση.
Η μετατροπή του Α/Τ σε Α/Σ θα έχει προφανώς αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας όχι μόνο για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, αλλά θα έχει αντίκτυπο και στους χιλιάδες τουρίστες που φιλοξενούνται στην περιοχή.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Με ποια κριτήρια διαμορφώθηκε η υπηρεσιακή πρόταση της σύμπτυξης των Αστυνομικών τμημάτων στο Νομό Πρεβέζης;
2. Θα λάβετε υπ΄ όψιν τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία των Δημάρχων των εν λόγω περιοχών, που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες;
3. Επειδή η ανακοίνωση των αποφάσεών σας δεν συνιστά διαβούλευση, θα εξαντλήσετε τα περιθώρια διαλόγου πριν την οριστική εφαρμογή;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιαννάκης Στέργιος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Νομού Πρεβέζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: