Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκό Δίκτυο με επίκεντρο τους νέους για την CulturePolis με Πρεβεζάνικη συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη στην Matera Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2019

Ευρωπαϊκό Δίκτυο με επίκεντρο τους νέους για την CulturePolis

Η CulturePolis συμμετέχει ως εταίρος στο έργο "JoyNeet: Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους με το δίκτυο των ευρωπαϊκών πόλεων», στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2016.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε στο Lecce της Ιταλίας, στις 19-22 Νοεμβρίου του 2015, η τέταρτη θεματική συνάντηση των εταίρων με τίτλο 'Πολιτισμός και Τουρισμός'. Στη συνάντηση η CulturePolis εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη έργου, κα Φωτεινή Παπαχατζή, η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες του CulturePolis και ειδικότερα το πρόγραμμα Creative Europe, στο οποίο συμμετέχει με το εγκεκριμένο πρόγραμμα 'Citizens Artists'. Από την πλευρά των επιχειρηματιών-ειδικών του κλάδου η κα Πολυξένη Μπάρκα, αρχαιολόγος- πιστοποιημένη ξεναγός, παρουσίασε μέσα από τις δραστηριότητες της ως ξεναγός, εικόνες και απόψεις της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Περιφέρειας της Ηπείρου και της δυτικής ακτής, καθώς και τις δραστηριότητες της συνεργασίας εταιριών "Hidden Treasures of the West Coast'' με βάση την Πρέβεζα.


- Η Πολυξένη Μπάρκα παρουσιάζει τις δραστηριότητες της ως ξεναγός στην Πρέβεζα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς και τις δραστηριότητες της συνεργασίας Hidden Treasures

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2019 Matera και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ιδρύματος πλέον Fondazione di partecipazione Matera-Basilicata 2019, οι οποίοι παρουσίασαν την πρόταση τους καθώς και την στρατηγική του εγχειρήματος.


- O Igor Kuhn υπεύθυνος για την προώθηση του τουρισμού στην πόλη Banska Stiavnika

Το έργο "JoyNeet: Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους με το δίκτυο των ευρωπαϊκών πόλεων» σκοπεύει να προσελκύσει τους νέους πολίτες του δικτύου δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν για τις πολιτικές της Ε.Ε., για την εφαρμογή τους στην εργασία, να πραγματοποιήσουν κινητικότητες σε σχέση με την εργασία εντός του Δικτύου, καθώς και να διατυπώσουν συστάσεις με βάση τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εμπειριών τους. Οι εμπλεκόμενες χώρες-εταίροι είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Μάλτα, η Κροατία, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία, η Ισπανία ενώ στο δίκτυο συμμετέχουν 8 ευρωπαϊκές πόλεις, 1 Κέντρο Ερευνών, 2 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που εκπροσωπούν 2 Δήμους, 2 Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, 1 Επιτροπή Αδελφοποίησης και 1 Εκπαιδευτικό Κέντρο. Η CulturePolis συντονίζει την αποστολή συνολικά 15 ατόμων σε 7 συναντήσεις, τέσσερις εκ των οποίων θα εστιαστούν στις ακόλουθες προτεραιότητες για νέους συμμετέχοντες: Γεωργία, Internet και καινοτομία, Χειροτεχνία, Πολιτισμός και Τουρισμός.




- Στιγμιότυπο από το εργαστήριο για τους νέους που έγινε στην διάρκεια της συνάντησης

H Culturepolis καλεί όσους νέους-ες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια εργασιακή εμπειρία, να κάνουν την πρακτική τους στο εξωτερικό σε επιχείρηση ή οργανισμό του δικτύου να επισκεφθούν την σελίδα του δικτύου www.joyneet.ro  για τις ήδη αναρτημένες προσφορές και να προσθέσoυν το βιογραφικό τους και τους τομείς ενδιαφέροντος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: