Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο-Μειώνονται από 6 σε 3 τα αστυνομικά τμήματα στο Νομό Πρέβεζας

Παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο-Μειώνονται από 6 σε 3 τα αστυνομικά τμήματα στο Νομό Πρέβεζας

Τη μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηπείρου προβλέπει η πρόταση του Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την Ήπειρο, που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Ιωάννινα από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

DSC 3051

«Επιδίωξή μας είναι η αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και στη συνοριογραμμή και εντός οικιστικών ιστών, έτσι ώστε να νιώσει ο πολίτης ότι όντως υπάρχει ασφάλεια, κάτι που μπορούμε να το εγγυηθούμε τόσο από το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την προσπάθεια αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης που επιχειρούμε», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης και δεσμεύτηκε πως η νέα δομή θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δυνάμεων.
«Αυτή η διαδικασία είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και είχα δεσμευθεί πως δε θα γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιάταξης. Είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας. Δε μιλάμε για κλείσιμο, αλλά για συγχώνευση και ενίσχυση Αστυνομικών Τμημάτων, να εξοικονομήσουμε δηλαδή από διάσπαρτες υπηρεσιακές δομές το κατάλληλο προσωπικό ώστε να έχουμε εμφανή αστυνόμευση, να έχουμε τη δυνατότητα πεζής και εποχούμενης περιπολίας, κάτι που σήμερα δεν έχουμε στο βαθμό που θα θέλαμε. Άρα επιχειρείται κάτι προς όφελος των πολιτών και σε συμφωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ όχι για να επιβάλλουμε ένα μοντέλο, αλλά για να το διαβουλευτούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά το Νομό Πρέβεζας επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του atpreveza.gr ,αφού όπως ανακοινώθηκε καταργούνται τα αστυνομικά τμήματα Λούρου και Θεσπρωτικού και υποβιβάζεται το Αστυνομικό Τμήμα της Πάργας σε αστυνομικό σταθμό, ο οποίος θα ενισχύεται τους θερινούς μήνες.
Μπορεί να πρόκειται για προσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν τον Μάρτιο, ωστόσο προκάλεσε ήδη τις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών από τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού αλλά και του βουλευτή κ. Κώστα Μπάρκα, οι οποίοι ήταν παρόντες στην παρουσίαση.
Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του βουλευτή κ. Μπάρκα και του δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή που έκαναν λόγο για βίαιες επεμβάσεις στο Νομό Πρέβεζας, ενώ ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις του δημάρχου Πάργας κ. Νάστα και του αντιδημάρχου Πρέβεζας κ. Γιαννουλάτου, οι οποίοι μίλησαν για την αναγκαιότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν τα αστυνομικά τμήματα σε αυτές τις περιοχές αφού βρίσκονται σε κομβικά σημεία.
Στη συζήτηση που έγινε ο κ. Αναγνωστάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της μετατροπής του τμήματος του Θεσπρωτικού σε αστυνομικό σταθμό, ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στο τμήμα του Λούρου.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επισήμανε πως παρατηρήσεις και προτάσεις που ενδεχομένως υποβληθούν κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν στην τελική κατάρτιση των προτεινόμενων Σχεδίων, και για το λόγο αυτό οι δήμαρχοι του Νομού σε συνεργασία με τους βουλευτές και τον αντιπεριφερειάρχη θα ετοιμάσουν μια κοινή πρόταση που θα αφορά όλα τα τμήματα της περιοχής, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπέρ της παραμονής του Αστυνομικού τμήματος στο Λούρο τάχθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: