Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Highway to Hellas: Ένας Γερμανός τραπεζίτης πάει στην Τήνο για δουλειά και καταλήγει «ερωτευμένος» με τους Έλληνες

YOUTUBE


Ο τραπεζίτης Jörg Geissner, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Τήνου για να διενεργήσει ελέγχους στις εγγυήσεις δανείων που έχουν λάβει κάποιοι, Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής που είναι πελάτες της τράπεζάς του (η οποία δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση). Στόχος του είναι να διασταυρώσει αν οι συγκεκριμένες εγγυήσεις υπάρχουν και αν το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, ελέγχοντας σε αυτό το πλαίσιο τα φορολογικά στοιχεία των κατοίκων, τις περιουσίες τους, τις καταθέσεις τους αλλά και τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού, το νοσοκομείο του και την παραλία, την οποία και σκοπεύει να πουλήσει. Στην πορεία όμως, κι ενώ αναγκάζεται να συγχρωτιστεί με τους ντόπιους -κάθε κοινωνικής τάξης, ο Geissner γίνεται σιγά-σιγά κομμάτι του νησιού και αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά του.

Δείτε το video


Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Όντως, καθώς πρόκειται για το σενάριο της νέας γερμανικής ταινίας «Highway to Hellas» του σκηνοθέτη Aron Lehman, η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στη Γερμανία.

 Η διασκεδαστική κωμωδία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα το φθινόπωρο του 2014 σύμφωνα με την Die Welt και έχει ως φόντο την μεταμνημονιακή Ελλάδα της κρίσης.

youtube

Η Τήνος παρουσιάζεται στην ταινία ως το νησί «Παλλαδίκι», του οποίου τον δήμαρχο υποδύεται ο Ακύλλας Καραζήσης. Τον ορθολογιστή Γερμανό τραπεζίτη του οποίου τη ζωή αλλάζουν οι φωνακλάδες αλλά καλόκαρδοι Έλληνες και οι ομορφιές του τόπου τους, υποδύεται ο Christoff Maria Herbst, ενώ ο Adam Bousdoukos (γνωστός από το «Soul Kitchen» του 2009) παίζει τον Πάνο, έναν Ελληνογερμανό που ζει μόνιμα στο νησί. Στην ταινία, η οποία είναι γερμανό-ελληνικής παραγωγής, παίζουν επίσης ο Χρήστος Βαλαβανίδης και ο Γιώργος Κοτανίδης. 

To «Highway to Hellas» θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: