Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Στην Ελλάδα ζούμε το απόλυτο success story... Φραπόγαλο με πέντε ζάχαρες και δόξα στον Πανάγαθο!


Έχουμε τον καλύτερο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Την καλύτερη κυβέρνηση ever. Τον πιο πετυχημένο υπουργό Οικονομίας. Την πιο τέλεια αντιπολίτευση, με ηγέτη τον κ. Πλακιωτάκη, τον οποίον ατυχώς δεν γνωρίζει ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Πιπέρι! Και βεβαίως - βεβαίως είμαστε ο καλύτερος λαός του κόσμου που ζει στην πιο ωραία γωνιά του πλανήτη!
Γενικώς είμαστε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα. Τα λεφτά μας τα δίνουν οι Ευρωπαίοι με τα μνημόνια και τα εθνικά μας δίκαια τα προασπίζονται οι Ρώσοι. Αν πιστέψουμε δε και τις προφητείες, σύντομα θα κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη δίχως να πέσει μία σφαίρα. Μιλάμε για το απίστευτο, το άπιαστο, αυτό που άλλοι λαοί το περιμένουν αιώνες κι εμείς το έχουμε στο τσεπάκι μας. Θα πίνουμε, λοιπόν, το φραπόγαλο με τις πέντε ζάχαρες στην παραλία στη Θεσσαλονίκη και οι άλλοι θα ξεροσταλιάζουν στον ήλιο να μας περιμένουν στη Πόλη για να μας παραδώσουν τα κλειδιά. Εμείς χαλαρά.
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για κάτι. Είμαστε ο περιούσιος λαός. Κοιμόμαστε κι η τύχη μας δουλεύει. Κάπως έτσι θα εξελιχτούν τα πράγματα και στο μέλλον. Θα εκμεταλλευόμαστε αιωνίως την ισχυρή γεωπολιτική μας θέση και θα ζούμε ζωή χαρισάμενη. Κι άσε τους άλλους να παιδεύονται με καινοτόμες επιχειρήσεις, βαρετές συζητήσεις για σταθερό φορολογικό σύστημα, για παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα και άλλες τέτοιες αηδίες. Εμείς εδώ είμαστε κατά της εντατικοποίησης, κατά της αξιολόγησης. Στην Ελλάδα ζούμε το απόλυτο success story.
Έχουμε τον καλύτερο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να μας τύχει σε μία τέτοια περίοδο. Ο άνθρωπος πιστεύει σοβαρά ότι αν δεν είχε γίνει το PSI, τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν σήμερα χρήματα. Επίσης, πιστεύει ότι το Δημόσιο θέλει περισσότερους υπαλλήλους. Είναι ο αγαπημένος μας Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος της καρδιάς μας.
Έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση. Τον πιο πονηρό κυβερνήτη. Συγκαλεί για δεύτερη φορά σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Τις πρώτες ημέρες του διορισμού του κ. Μεϊμαράκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και τις πρώτες ημέρες του διορισμού του κ. Πλακιωτάκη. Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι όντως ο καλύτερος και με διαφορά. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει πει τόσα πολλά ψέματα και μπορεί ακόμη να κοιτάζει τους πάντες στα μάτια. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.
Έχουμε τον καλύτερο υπουργό Οικονομίας, τον κ. Τσακαλώτο. Το λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία. Θεωρεί ότι είναι ο πιο πετυχημένος και ότι αξίζει το χειροκρότημά μας. Ας του το δώσουμε απλόχερα. Κάθε φορά που τον βλέπουμε να τον χειροκροτούμε!
Καλά, για τη Νέα Δημοκρατία δεν το συζητάμε! Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι σύναξη φυλάρχων. Και μην είναι κανείς τόσο αφελής που να πιστεύει ότι δεν μπορούν δήθεν οι φύλαρχοι να κάνουν εκλογές. Αυτό έλειπε να μην μπορούν. Το σόι φύλαρχοι θα ήταν. Δεν θέλουν να τις κάνουν.
Αυτή η χώρα ζει τον μύθο της, το δικό της success story. Λάθος! Είναι η ίδια η χώρα ένα success story. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι είναι ακόμη στη θέση της με τα όσα έχουν ήδη συμβεί.

ΥΓ: Το χειρότερο αυτήν την περίοδο είναι να είσαι οπαδός της Νέας Δημοκρατίας και φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Άσχετο μεν, αλλά κάπου το άκουσα και μου άρεσε.

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: