Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εντάξει! Θα στείλει επιστολή ο δήμαρχος...

|
Δι’ αλληλογραφίας, οι αντιδράσεις για την απόφαση που διακόπτονται οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας…
Η φωτογραφία, αλλά και το δελτίο τύπου, αποτελούν μνημείο ερασιτεχνισμού, με την κακή έννοια του όρου, αφού αυτός ο ερασιτεχνισμός, επιχειρείται να παρουσιαστεί στους πολίτες, ως πραγματικό ενδιαφέρον, που αν είναι τέτοιο, μπορεί να έχει και το στοιχείο της αισιοδοξίας.
Στην φωτογραφία εικονίζεται η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας κα Κωστούλα, ένας γιατρός και δυό νοσοκόμες του Κέντρου Υγείας και στο μέσον καθήμενος ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο οποίος κρατάει σημειώσεις, για όσα του λένε οι εργαζόμενοι, σε σχέση με την διακοπή των εφημεριών, στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, όπως ανακοινώθηκε απ’ τους αρμόδιους. Η διακοπή των εφημεριών είναι μείζον θέμα και ήρθε η ώρα να πάρει το λόγο η δημοτική αρχή, η οποία συλλαμβάνεται ανενημέρωτη, για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και κατά συνήθεια, δρα… πυροσβεστικά! Η υπόθεση του αστυνομικού τμήματος Θεσπρωτικού, είναι η πρόσφατη περίπτωση.
ky-flippiadas-anakoinosi-00-a
Η πρώτη παρατήρηση, αφορά στην λειτουργία της δημοτικής αρχής, η οποία ενημερώνεται τελευταία, για τις ειλημμένες αποφάσεις, την στιγμή που έπρεπε να ενημερώνεται πρώτα αυτή. Στην περίπτωση των εφημεριών, η δημοτική αρχή ενημερώθηκε, απ’ το σημείωμα της φωτογραφίας, το οποίο τοποθέτησαν οι αρμόδιοι του Κ.Υ. για να ενημερωθούν με την σειρά τους, οι πολίτες της περιοχής. Θα έπρεπε, η δημοτική αρχή, να είχε παρέμβει σε κάθε αρμόδιο, πριν ληφθούν οι αποφάσεις και να τους είχε αναγκάσει, να μην λάβουν τέτοια απόφαση.
Οι πολίτες θα περίμεναν κινητοποίηση, με επικεφαλής την δημοτική αρχή, όλων των Φιλιππιδιωτών και των κατοίκων των χωριών που εξυπηρετούνται απ’ το Κέντρο Υγείας, μιας και το θέμα της δημόσιας υγείας είναι μείζον, είναι το πρώτο που αφορά τους πάντες. Αυτός, άλλωστε είναι ο μόνος δρόμος, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, όταν φτάνουν εκεί που έφτασε το θέμα των εφημεριών.
Όμως ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, έχει άλλη αντίληψη(!) για την έννοια των λαϊκών κινητοποιήσεων και «πήρε πάνω του», το όλο θέμα!«Θα αποστείλουμε άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με αναφορά στα ζητήματα που έχουν προκύψει και θα κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την στήριξη και ενίσχυση και των δύο Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στον Δήμο μας. Η Υγεία είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Ζηρού.
Στείλε παππούλη την ευχή σου!
«Θα αποστείλουμε άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει ως πρώτη αντίδραση για το μείζον θέμα, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα γίνει, όταν φτάσει η επιστολή στα γραφεία των αρμοδίων! Δεν λέμε ότι μπορεί «να τα κάνουν πάνω τους», αλλά έναν φόβο θα τον πάρουν και θ’ αλλάξουν την απόφασή τους.
Νέος είναι ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, εγνωσμένα δεξιούλης, δεν έχει εντρυφήσει στο θέμα των λαϊκών κινητοποιήσεων, άρα η φαντασία του και η δυναμική του, μέχρι την αποστολή επιστολής φτάνει. Γιατί δεν έχει ακούσει ποτέ το σύνθημα «μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Ίσως δεν έχει ακούσει και παλιότερους αυτοδιοικητικούς, που όταν προέκυπτε τέτοιο πρόβλημα, έφταναν στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού και δεν έφευγαν από εκεί, αν δεν έπαιρναν υπογεγραμμένη την απόφαση, που ζητούσαν, εγκαίρως βέβαια. Ίσως ο άνθρωπος είναι υπέρμαχος των δεξιών αρχών του και επιμένει να πιστεύει πως τα προβλήματα λύνονται, με την «αστική ευγένεια», που εσχάτως έχει γίνει της μόδας.
Να προβλέψουμε και την συνέχεια… Οι εφημερίες δεν θα γίνουν και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εκδοθεί ένα ψήφισμα, που δεν θα έχει καμία αξία, αλλά θα είναι κάτι σαν το… μνημόσυνο των υπηρεσιών που χάνονται…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Τι έγινε με το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού; Ο δήμαρχος Ζηρού, δεν είχε πάρει χαμπάρι, αν και ήταν γνωστό στους πάντες, πως επίκειται ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας των μονάδων της Αστυνομίας και πήγε στα Γιάννενα, για δημόσιες σχέσεις. Για ν’ ακούσει, χωρίς να έχει θέσει ούτε ένα αίτημα, που ν’ αφορά τον Δήμου του. «Και του ήρθαν τα μαντάτα»!
Όσα ψηφίσματα κι αν βγάλει τώρα, δεν υπάρχει, για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, καμία ελπίδα αλλαγής.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ. Εφημερίες του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: