Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Αντιδράσεις Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων

Ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός στο στόχαστρο και στις δύο πλευρές των συνόρων… Με αυτό τον τίτλο παρεμβαίνουν δέκα οργανώσεις Βορειοηπειρωτών για να διαμαρτυρούν αφενός για την καταδίκη του Μόντη Κολίλα από τις Αλβανικές αρχές επειδή συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στους Βουλιαράτες κι αφετέρου για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι νοσηλείες μειονοτικών σε νοσοκομεία της Ηπείρου.

Παράλληλα οι οργανώσεις με την ανακοίνωσή του αναφέρονται σε ένα ακόμη περιστατικό που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για νεαρή Βορειοηπειρώτισσα, κάτοχο ελληνικής ταυτότητας, η οποία παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και αναγκάστηκε να εισέλθει στην Ελλάδα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου ώστε να μεταβεί στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Η ίδια και ο σύζυγός της συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 11 χιλιάδων ευρώ.

«Καλούμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία διαγράφοντας το πρόστιμο του νεαρού ζευγαριού Βορειοηπειρωτών που αγωνίζονται να φέρουν στην ζωή ένα Ελληνόπουλο, την ώρα που η υπογεννητικότητα στη πατρίδα μας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τέλος, ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα για την έμπρακτη στήριξή της προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό παρέχοντας δωρεάν Rapid Test στους Δήμους Φοινικαίων και Δερόπολης στην δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι και όλα δοκιμάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. 

Με την ίδια ανακοίνωση οι οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών καλούν τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη βδομάδα για επιβάρυνση της περιοχής λόγω των διακομιδών από την γείτονα.

«Καλούμε τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του διότι προσβάλει με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τόσο την ελληνικότητα των Βορειοηπειρωτών όσο και την ανθρώπινη υπόστασή τους. Κι αυτό σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, για το οποίο οι Βορειοηπειρώτες Αγωνιστές και μετέπειτα Εθνικοί Ευεργέτες συνεισέφεραν τα μέγιστα», αναφέρουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, έτος ιδρύσεως 1920 – Αθήνα

Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας

Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ»

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Λευκάδας

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας «Ο Αγιος Δονάτος»

Σύλλογος Διβριωτών Βορείου Ηπείρου

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Αδελφότητα «Παναγιά Κωσταρίτισσα»

Αδελφότητα Γριάσδανης Βορείου Ηπείρου “O Αγ. Αθανάσιος”

Αδελφότητα Σμίνετσης Βορείου Ηπείρου “O Αγ. Νικόλαος”

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: