Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Σε λίγο η Ήπειρος στο «Αλάτι της Γης» με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου. ΕΤ1 13:30. Trailer

Αυτή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 13:00-15:00

Από την Ήπειρο στη Μικρά Ασία (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Με την Ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00-15:00 ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται την εξαιρετική «Ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου».

Τα μέλη του συγκροτήματος μιλούν για τα βιώματα και τις εμπειρίες από τη μακρόχρονη κοινή διαδρομή τους και μας προσκαλούν σε μια γοητευτική περιήγηση στην ελληνική μουσική παράδοση. Ξεκινώντας από την Ήπειρο, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικές επιλογές από τα διαφορετικά τοπικά μουσικά ιδιώματα σε Πωγώνι, Ζαγόρι, Τζουμέρκα και Άρτα-Πρέβεζα. Στη συνέχεια μας ταξιδεύουν στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να καταλήξουμε στη Μικρά Ασία με αγαπημένους σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος (κλαρίνο-φλογέρα), Μιχάλης Ζάμπας (τραγούδι-λαούτο), Παναγιώτης Ξυδέας (βιολί) και Θανάσης Κάκος (κρουστά). Συμπράττουν επίσης οι: Θανάσης Σαμπάνης (ακορντεόν), Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα) και Τάσος Πούλιος (κανονάκι). Χορεύουν οι φίλοι του συγκροτήματος: Ελένη Γκόγκου, Αριστοτέλης Κατσινέλης, Θεόδωρος Μακρής, Ηλίας Ντίνος και Μαρία Τσάκωνα.

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS



Δεν υπάρχουν σχόλια: