Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κρίσεις ΕΛ-ΑΣ. Προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου ο (ορεινός) Αρτινός Γιώργος Κ.Γιάννινας

  ΚΡΙΣΕΙΣ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ 2021 

     ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ 

 ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ Ο  4ος ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

        Με μεγάλη ικανοποίησε ακούσανε την προαγωγή του συγχωριανού μας στο βαθμό του Αντιστράτηγου. Είναι μία είδηση που μας χαροποίησε αφού   ένας ακόμη   ΠΗΓΙΩΤΗΣ έφτασε  σε αυτό το βαθμό εν ενεργεία Αξιωματικού. Δίδυμο  Ηπειρωτών πλέον στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με τον  έτερο Αντιστράτηγο  τον Κ. Σκούμα.

        Η προαγωγή του για όσους ξέρουν καλά τον στρατηγό δεν ήταν έκπληξη αλλά επιβράβευση της εργατικότητας της ακεραιότητας και την άριστης υπηρεσιακής του Διαδρομής.  Από την υπηρεσιακή διαδρομή του  και ως  προϊστάμενο  Αστυνομικών  Υπηρεσιών ήταν  και είναι υπόδειγμα Αξιωματικού.  Ειδικότερα  τον τελευταίο χρόνο ως Γενικός Αττικής –Γ.Α.Δ.Α   ήταν αυτός που  επόπτευε και  υλοποίησε το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του COVID-19 και τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό. Αυτό φάνηκε και από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής αυτών των μέτρων που οφείλεται εν πολλοίς –κατά μεγάλο μέρος- στην Αστυνομία. Με αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ και ένα χρόνο νυχθημερόν 24 ώρες το 24ωρο ήταν  εκεί για να καθοδηγεί τις όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής  χωρίς ουσιαστικά προσωπική και οικογενειακή ζωή. . Η προαγωγή του αποδεικνύει και την αποτελεσματική εφαρμογή όλων των μέτρων. Αθόρυβος και μεθοδικός ήπιων τόνων με μεγάλη εκτίμηση μεταξύ των Αστυνομικών δεν ξεχνούσε το χωριό μας και στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας ήταν πάντα παρών.  

        Ο Γιώργος Κ.Γιάννινας κατάγεται από τις Πηγές ΄Αρτας -Ιστορική έδρα του δήμου Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ   από τον οικισμό του Αγ. Βασιλείου .Γεννήθηκε κυριολεκτικά δίπλα στις όχθες του Αχελώου στην καρδιά της Αρχαίας Τετραφυλίας, και της Κοιλάδας του Αχελώου.. Είναι γιός του Κων/νου Γιάννινα και της Γλυκερίας Φ. Μπαλά, της αδελφής του αείμνηστου συγχωριανού μας Νίκου Μπαλά.  Παιδί και αυτός μιας  αγροτικής οικογένειας  της δεκαετίας του 60  που έζησαν την οικογένειά τους μέσα στη φτώχεια και τις στερήσεις. Σχολείο μιάμισι ώρα με τα πόδια στο κρύο στο χιόνι και τη βροχή . Δύσκολες συνθήκες, ακατανόητες για τα σημερινά παιδιά. Έτσι όμως οπλίστηκε με  δύναμη και θέλησηγια να φτάσει σήμερα εκεί που βρίσκεται .Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.  Από μικρός και ο Γιώργος μαζί με την οικογένεια στους απάτητους γκρεμούς του Σέλτσου  να θρέψουν με τα ζωντανά τους. Εκεί σε αυτόν τον τόπο που θυσιάστηκαν εκατοντάδες σουλιώτες τον Απρίλιο του 1804 Μέρος  κακοτράχαλο γεμάτο κινδύνους και γκρεμνούς, αλλά όμορφος και γαλήνιος τόπος. Πέντε ώρες με τα πόδια πήγαινε-έλα από το σπίτι του  μεγάλωνε βοηθώντας και αυτός στις αγροτικές εργασίες. Μια οικογένεια τίμιων ανθρώπων που αναζήτησαν την δεκαετία του 70 τη ζωή τους στην Αθήνα  για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Έτσι ένα μερίδιο του μπράβο  ανήκει στους γονείς του  και στη δική του οικογένεια που τον στερούνται πολλές ώρες της ημέρας. Να είναι καλά και να τον καμαρώνουν  

Του ευχόμεθα  καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Να τον δούμε και Αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί Όχι ?  Η ικανότητά του το ήθος του  και η αξία του το  προδιαγράφουν.

  Στρατηγέ μας από τους συγχωριανούς σου Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη

                 ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ 

                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ  

Ο αντιστράτηγος Γιώργος Γιάννινας με τον πρόεδρο της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, επίσης αξιωματικό ε.α. της Αστυνομίας φίλο Χρήστο Β. Καπερώνη, στο πανηγύρι των Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής.

Ο αντιστράτηγος Γιώργος Γιάννινας στον περσινό χορό της Αδελφότητας του χωριού του Πηγές Άρτας στο κέντρο ΑΓΡΙΜΙΑ

Σχόλιο ROMIANES. Τον νέο αντιστράτηγο Γιώργο Γιάννινα τον έχουμε συναντήσει 2-3 φορές και μας έχει κερδίσει η απλότητα και η εγκαρδιότητά του. Επειδή του "χρωστάμε" μερικές φωτογραφίες  του στέλνουμε σήμερα τις παραπάνω δύο, μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας να τον καμαρώσουμε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: