Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ιωάννινα. Παρέδωσαν τα κλειδιά της εστίασης… και οι λογαριασμοί απλήρωτοι

Tα κλειδιά των καταστημάτων τους παρέδωσαν δεκάδες ιδιοκτήτες καφέ- μπαρ και εστιατορίων των Ιωαννίνων.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης προσήλθαν σε μία συμβολική κινητοποίηση –πραγματοποιούνται ανάλογες σε ολόκληρη τη χώρα- κι άφησαν τα κλειδιά για να σταλούν στην κυβέρνηση.

Ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός από τις αρχές Οκτωβρίου στα Γιάννινα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων που τρέχουν.

Αυτό επισημαίνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μέλη του Σωματείου «Παμβώτις» που είχε τον συντονισμό της κινητοποίησης.

Ο Πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Τάτσης σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί καθώς το χρονικό διάστημα που μένουν κλειστά τα καταστήματα είναι μεγάλο ενώ κι εκείνο που ήταν ανοιχτά δούλεψαν με το 50% της δυναμικότητας.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα μέτρα μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκή. Οι επιχειρηματίες ως φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Ένα κλειστό κατάστημα εξακολουθεί να έχει πολλά έξοδα… Γίνεται μία μετακύληση χρεών που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να τα καλύψουν όταν ανοίξουν», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

Ο κίνδυνος κάποιες επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να ανοίξουν ότι το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα είναι υπαρκτός. Υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος ορισμένες να ανοίξουν και να κλείσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Τα κλειδιά αποστέλλονται στην κυβέρνηση και οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι κάτω από τις πόρτες των κλειστών καταστημάτων ή σε κάποια συρτάρια..

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: